Harkány polgármestere szerint ő nem osztogatott ingyensört, de most, hogy kérdezzük, már fog

2024. május 26. – 06:30

Másolás

Vágólapra másolva

Ki gondolta volna, hogy épp egy fideszes polgármester teljesítheti a Kutyapárt egyik fő kampányígéretét, az ingyensört? – jutott eszembe, amikor megláttam a fotókat, amelyeket egy harkányi olvasónk küldött szombaton:

Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

A képeken a harkányi polgármester, a júniusi választáson újrázásra hajtó Baksai Endre Tamás fotójával ellátott, választásra buzdító sörösdobozok láthatók. A fotókat, amelyeket egy helyi Facebook-csoportban is megtaláltam, nem maga az olvasónk készítette, de mint írta, állítólag Baksai május 23-i lakossági fórumán osztogatták a rajtuk látható sört.

Mivel ez még a kampányidőszakban menetrendszerűen felbukkanó krumpliosztáshoz képest is szintlépésnek tűnt, megkerestük a polgármestert, hogy tényleg erről van-e szó.

„Nem én adtam ki, hanem a feleségemtől kaptam, majálisi bulira csináltatta. Pár darab van belőle, de most ezek után fontolóra veszem, hogy egy komolyabb mennyiséget berendelek belőle mint kampányeszköz”

– mondta Baksai, akit telefonon értünk el.

Miután említettük neki, hogy Harkányban az terjed, hogy már ingyen osztogatja a saját arcképével ellátott sört, megismételte, hogy eddig nem merült fel, hogy ezzel kampányoljanak, de „ezek után biztos”.

„Ez egy promóciós eszköz, tesztelgetünk mindent, ugyanúgy, mint egy Youtube-videóval, ha érdekli az embereket, akkor rá kell erősíteni. Ezek szerint érdekli, hogyha a Telextől hívnak, úgyhogy akkor hétfőn rendelek egy teherautónyit” – tette hozzá. Kérdeztük arról is, ki állja az ingyensört, ha tényleg beveti a kampányban. „Mindenki saját maga fizeti a saját kampányát” – válaszolta.

Kétségtelenül lenne valami megkapó lényegre törés egy olyan országban alkohollal kampányolni, ahol a lakosság több mint ötöde alkoholista, hiszen mivel lehetne ennél több embert egy csapásra megszólítani? Mindenesetre ha valóban sörosztásba kezd, érdemes lehet megfontolni, hogy másik sörfajtából rendeljen, nehogy valaki félreértse, hogy lagerekkel kampányol.

Baksai egyébként az országos hírekbe legutóbb azzal került be, hogy 2021-ben a fia vehette át az év tanulója díjat az általa vezetett képviselő-testülettől. Korábban pedig azzal, hogy elvállalta az önkormányzat tulajdonában álló gyógyfürdő felügyelőbizottságának elnöki posztját, így megháromszorozva a saját fizetését, azután is, hogy az ilyesmit már törvény tiltotta. A jogtalanul felvett pénzt végül tavaly ősszel visszafizette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!