Az orbáni szlogent falujában kihelyező polgármester szerint nincsenek már japán járművek Európában

2024. május 14. – 19:20

Az orbáni szlogent falujában kihelyező polgármester szerint nincsenek már japán járművek Európában
Asztalos Istvánnal Rónai Egon beszélget az ATV-ben – Forrás: ATV

Másolás

Vágólapra másolva

Jánd 15 perc hírnévre tett szert, amikor a település polgármestere a falu határában kihelyezte Orbán Viktor szlogenjét: „No Migration, No Gender, No War”.

Asztalos István az ATV Voks 2024 című műsorában elmondta, ennek volt köszönhető, hogy a miniszterelnök eljött a településre, megivott egy kávét, és 20 percet beszélgettek.

De mit jelent Jándon a szlogen, „hány migránst látnak ott?” – kérdezte Ronai Egon.

Asztalos elismerte, a No Gender, No Migration keveset mond helyben:

„Az első két felirat egyáltalán nem érzékelhető a falu lakosai számára, de elszakadva a szülőfalumtól, hát azért mégiscsak hajmeresztő dolgok, amik a világban történnek, Európában főleg, de újabban már az amerikai egyetemeken is.”

Asztalos ezután saját fiatalságán keresztül világította meg, milyen volt a mára már elveszett Európa:

Akkoriban hátizsákos turistaként ő is elutazott Nyugatra, olcsó Interrail-jeggyel.

„Én akkor egy ragyogó, mosolygós világot, tényleg, amit Nyugatnak hívunk, és amit sokan ma is annak gondolnak, azt tapasztaltam. Minden második kocsi Toyota Corolla volt, már elnézést, nem akarom reklámozni, mindenki azt ott mosogatta, meg ezer köbcentis motorok ott száguldottak, meg egyebek, én ennek ma már nem sok nyomát látom, hát a hangulatnak egészen biztos, hogy semmi nyomát nem látom. Ijesztő dolgok történnek.”

A japán járművek eltűnésével múltba süllyedő Európát próbálta menteni a műsorvezető:

„De nem úgy van, hogy mi öregszünk egy picit? Ha ma kimennek a fiatalok, nem lehet, hogy ugyanezt a mosolygó világot látják Berlinben, Barcelonában, Párizsban?” – kérdezte Rónai Egon.

Asztalos szerint másról lehet szó:

„Aki fiatalkorában nem baloldali, annak nincs szíve, biztosan mondták sokan, aki időskorára nem konzervatív, akkor meg nincs esze. Nyilvánvaló, hogy ha bulizni mennek ki a fiatalok, vagy a könnyed szórakozást, mondjuk úgy, a primer szükségletet keresik, akkor biztos megtalálják, mint ahogy megtalálják a nyugatiak is a VII. kerületben.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!