Novák Katalin férje részletes írással jelentkezett az ügyben, ami szerinte „az elmúlt időszakban ismét a figyelem középpontjába került”

2024. április 19. – 15:08

Másolás

Vágólapra másolva

Miért kapott kegyelmet K. Endre? Február másodika óta ezt találgatja az egész ország, Novák Katalin volt köztársasági elnök azonban azóta nem hajlandó válaszolni a kérdésre. Nemcsak a nyilvánosságnak, de – ha hihetünk Lázár Jánosnak – a kormánynak sem.

Két és fél hónappal a kegyelmi ügy kirobbanása után hosszú cikkel jelentkezett a nyilvánosságban Veres István Attila, Magyar Nemzeti Bank Pénz- és devizapiac igazgatóságának vezetője, Novák Katalin férje.

Veres cikkét így kezdi:

„Az elmúlt időszakban ismét a figyelem középpontjába került…”

A cikk azonban nem azzal folytatódik, amire a legtöbben gondolnának. Veres szerint ugyanis a téma, ami „az elmúlt időszakban a figyelem középpontjába került az arany, mint jegybanki tartalékeszköz, a stabilitás szimbóluma.”

Az Az arany reneszánsza című cikkben Veres szerint bemutatják „az utóbbi évek aranypiaci folyamatait, legfontosabb trendjeit, szó lesz az MNB aranytartalékának több lépésben történő növeléséről, amelyről utólag is bebizonyosodott, hogy a lehető legjobbkor valósult meg.”

A cikk pdf formátumban van fenn az MNB honlapján, azt bárki elolvashatja. Nem akarunk szpojlerezni, de Veres szerint az arany kérdésében Magyarország megelőzte a világot. Jó olvasást mindenkinek!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!