A Magyar Nemzet a kijárási tilalmat megszegő Magyar Péterről ír, de Varga Juditot kifelejtették a történtekből

2024. április 4. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyar Péter megszeghette a kijárási tilalmat” – hozza címlapja kiemelt helyén a Magyar Nemzet. Amellett viszont valamiért már elmegy a cikk, hogy azon a 2020. december végi estén Magyarral együtt volt a volt felesége, Varga Judit is.

Varga egy hete interjút adott Hajdú Péternek, amiben elmondta, hogy azon az estén egy baráti párnál voltak vacsorázni, ahonnan külön távoztak. Azt Magyar korábbi beszámolójából tudjuk, hogy Gulyás Gergelynél voltak vendégségben, ahonnan állítása szerint a volt felesége „nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és 10 perc üvöltözés után távozott”. Másnap aztán komoly veszekedés volt Magyar és Varga között, amiről rendőrségi jelentés is készült.

A Magyar Nemzet a csütörtöki cikkében felidézte a Gulyás Gergelynél töltött este részleteit, majd megállapították, hogy:

„Magyar Péter vélhetően megszegte a koronavírus-járvány miatt akkor hatályban lévő kijárási tilalmat”.

Arra már nem térnek ki, hogy ez esetben Varga Judit is megsérthette az érvényes szabályokat. A cikkben arról sem tesznek említést, hogy Gulyás Gergely volt a vendéglátójuk, aki az akkor érvényes szabályok szerint egyszerre legfeljebb tíz főt láthatott vendégül az otthonában.

Hasonló vacsorába – illetve buliba – pár országgal nyugatabbra egy miniszterelnök bukott bele. Az Egyesült Királyság kormányfője, Boris Johnson idő előtti távozásához nagyban hozzájárult az, hogy kiderült: a miniszterelnökségen nagyban buliztak a járványügyi lezárások alatt. Igaz, Magyarországon „csak” miniszterek vacsoráztak együtt a kijárási korlátozás előtt, de ugye nem ez a lényeg, hanem az, hogy Magyar Péter megszegte a kijárási tilalmat. Erről egyébként nemcsak a Magyar Nemzet, hanem a közmédia olvasói is értesülhetnek: köszönhetően a januárban bevezetett fejlesztésnek, a Mandinernek és a Magyar Nemzetnek is saját doboza van a Híradó.hu-n.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!