Unio. Kivel? Anyáddal? – kitalált jelenettel reagáltak Molnár Áronék Rákayék Petőfi-filmjére

2024. március 15. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

Landerer Lajos éppen a 12 pontot rakná össze a nyomdában 1848. március 15-én, de a megrendelők nem értenek egyet: míg Irinyi József az eredeti verziót vinné a közönség elé, addig Petőfiék újítanának, mert unalmas a kezdés, a fókuszcsoport nagy százaléka meg eleve el sem tudta olvasni, mi van leírva. Ezzel a Landerer Lajos nyomdájában zajló elképzelt jelenettel reagált a Magyarország Kedvenc Műsora csapata Rákay Philipék Most vagy soha! c. Petőfi-filmjére, amire sok milliárd forintot költöttek.

„A történelmi filmek kapcsán egy mondás van a filmiparban – ahogy történhetett volna –, így mi is elképzeltünk valamit. A 12 pont létrejöttét és azt, hogy a történelmi hűségre való törekvés nem a fő szempont. Mert az kit érdekel. Legfeljebb a történészeket. De a történészek meg kit érdekelnek. Senkit” – idézte a készítőket a Színház.online.

„Volt, aki a 12-es pont mellé, ami csak ennyi, idézem, unió azt írta, hogy kivel? anyáddal? (…) Öt százalék szerette a pontokat, de így is inkább külföldre költözne, egy százalék nyilatkozott csak pozitívan a listáról, ez kettő embert jelent, és ebből az egyik az anyukád volt” – magyarázták a jelenetben Irinyinek.

A Színház.online szerint a jelenetet a Hírcsárda írta, Horváth János Antal rendezte, és Rainer-Micsinyei Nóra, Janklovics Péter, Lengyel Tamás, valamint Molnár Áron szerepel benne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!