Eladó egy hófehér villa Steven Spielberg szomszédjában, csak éppen tilos benne lakni

2024. március 4. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Harry Macklowe nevű férfi 38 millió dollárért kínálja az exkluzív Georgica Pondra néző hamptoni házát – amelynek egyik szomszédja Steven Spielberg. A Georgica Pond egy 290 hektáros tengerparti lagúna East Hampton Village és Wainscott határán, 1998-ban és 1999-ben Bill Clinton nyári Fehér Házának helyszíne volt.

Annyi csak a hirdetés apró szépséghibája, hogy a hófehér kastélynak nincs lakhatási engedélye, így az új tulajdonosok jogszerűen nem költözhetnek be.

Macklowe illegálisan irtotta ki a növényzetet az ingatlan helyén, a hozzáépítések nem kaptak engedélyt és a ház egyébként is túlságosan közel épült a vizes élőhelyekhez. Összesen több mint 21 szabálysértés miatt kapott bírságot, amelyet öt éve nem fizetett be, állítják East Hampton Village-i hatóságok. A ház körüli földnyelv védett.

2019-ben a The Post megírta, hogy a hatóságok szerint Macklowe illegálisan építkezett az ingatlanon, és nem fizette ki az utólag kiszabott bírságokat. Ugyanebben az évben arról is beszámoltak, hogy Macklowe elismerte, hogy nem rendelkezett az építkezéshez és a vizes élőhelyek letarolásához szükséges engedélyekkel.



Egyes becslések szerint az épület nem ér többet 12-15 millió dollárnál, ráadásul éppen pereskedés zajlik fölötte. Jelenlegi státusza szerint a házat el lehet adni ugyan, de nem lakhatja senki.

Ha valaki még így is szeretné: a négy hálószobás házhoz medence is tartozik, és 2,7 hektáron terül el az East Hampton-i West End Ave. 64-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!