69 éves, 170 négyzetméteres és több mint egymillió dollárba kerül, mi az?

2024. március 1. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

A hazai ingatlanárak mellett manapság ritkán fordul elő, hogy az embernek úgy igazán felszalad a szemöldöke, amikor meglátja egy ház árát. Az amerikai Montanában található festői kisvárosban, Whitefishben viszont a múlt héten mégis meghirdettek egy olyan házat, aminél garantáltan ez fog történni, azt kell ugyanis tudni róla, hogy 69 éves, durván 170 négyzetméteres, teljesen átlagosan néz ki, és 1,1 millió dollárt, vagyis kis híján 400 millió forintot kérnek érte – írja a Business Insider.

A házat február 8-án hirdették meg, múlt héten pedig egy Instagram-posztot is kirakott róla egy Kirk Rossiter nevű ingatlanos, a kommentelők pedig nem is fogták vissza magukat, volt, aki megkérdezte, hogy el van-e rejtve 900 ezer dollár a pincében, hogy ennyiért adják az ingatlant. És persze a hozzá tartozó, összesen 602 négyzetméteres, építésre alkalmas telkeket, hogy korrektek legyünk.

A lapnak ugyanakkor az eladást intéző ingatlanos cég egyik ügynöke azt mondta, a hihetetlennek tűnő árat két dologgal is meg lehet magyarázni. Egyrészt a tökéletes fekvésével, másrészt pedig az eladó Gary Hanson határtalan optimizmusával. Előbbiben tényleg van is valami, a kanadai határtól egy órára található, hegyekkel körbevett Whitefish ugyanis Montana egyik legdrágább környékének számít, sokan járnak ide síelni, túrázni és golfozni is, és

az utóbbi időben vonzza a milliárdosokat, akik a járvány óta egyre gyakrabban költöznek vidéki kisvárosokba, ahol (eddig) szignifikánsan olcsóbbak voltak az ingatlanok.

Hanson ez utóbbiból akar hasznot húzni, ezért hirdette meg ilyen drágán a házat, és igazából annyira nagyon nem is lőtt a helyi árak fölé, mert januárban már 750 ezer dollárra kúszott fel a helyi medián ingatlanár, ami négy éve még csak 369 990 volt. A férfi, aki eddig egyetlen ajánlatot sem kapott, állítólag azon is gondolkodik, hogy még feljebb srófolja az árat, a lapnak azt mondta, hogy egy barátja szerint 2,3 millióért biztosan pikk-pakk elmenne.

Hanson szerint a ház megér minden fillért, és azt is hozzátette, hogy még a néhai apja „kincseit” is odaadja a leendő új tulajdonosnak, ami eléggé úgy hangzik, mintha a hajmeresztő ár mellett még a ház lomtalanítását is át akarná ruházni valaki másra, de ki tudja, lehet, hogy valakit majd ez fog meggyőzni. Ennél amúgy valószínűbbnek tűnik az, amit az ingatlanos mondott a lapnak, vagyis hogy egy potenciális vevő igazából a telekért fizetne ennyit, és azonnal lerombolná a házat, aminek a helyére akár két másikat is tudna építeni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!