Mi volt Orbán Viktor legkínosabb farsangi jelmeze?

2024. február 5. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Egyszer Orbán Viktor tévének öltözött farsangkor, de a miniszterelnök sajnos nem közölt erről képet.

„Egyszer az édesanyám rávett arra, hogy tv-nek öltözzek. Rém kínos volt, nagyon rosszul éreztem magam” – mondta Orbán a legfrissebb TikTok-videójában, miután legemlékezetesebb farsangi jelmezéről kérdezték. A videóban afféle „Orbán család és a farsang behind the scanes” jellegű kérdéseket kap és válaszaiból kiderül, hogy

  • inkább a töltetlen csöröge fánkot szereti a szalagossal szemben,
  • kezei ügyetlenek,
  • a farsangi bálokra csak „néha befújja a szél”, a disznóvágásokon viszont otthon érzi magát,
  • a „farsang farka” kifejezés pedig Orbán szerint a farsang végét jelenti, az utolsó néhány napot, amikor „örül az ember, hogy túlélte”.

Az utolsó pontot a Wikipedia egy árnyalatnyival másképp látja: „A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén a farsang farka. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karnevált (riói karnevál, velencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.”

Orbán Viktor egy ideje már minden héten készít tartalmat a TikTokra, ahol a könnyedebb tartalmakkal érezhetően az úgynevezett fiatalembereket akarja megszólítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!