Olasz börtönnek nézte az Alcatrazt a megafonos Bohár Dániel

2024. január 31. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

Sejteni lehetett, hogy miután akkora politikai vihart kavartak I. S. olasz antifasiszta tanárnő magyarországi fogva tartási körülményei, hogy még Meloni is megkérdezte róla Orbánt, előbb-utóbb a megafonos influenszereknek is elő kell rukkolniuk valamivel az ügyben. Így is történt, elsőként Bohár Dániel mozdult rá a BEZZEG OLASZORSZÁGBAN ROSSZABB témára, és rögtön egész Amerikáig ért el. A magyar börtönviszonyok ellenében posztolt egy fotót egy valóban lepattant zárkasorról, „Eközben így fest egy olasz börtön...” felirattal.

Forrás: Bohár Dániel / Facebook
Forrás: Bohár Dániel / Facebook

A kép ugyan valóban megjelent az olasz börtönviszonyokat taglaló néhány olasz cikkben, de illusztrációként, mivel a kép az amerikai Alcatraz szigetén, a már több mint 60 éve bezárt börtönben készült. Ráadásul pont a legismertebb részén, ahová a múzeumi látogatás részeként bemehetnek a turisták, hogy magukra húzzák a rácsot, mint az ezen a Dreamstime stockfotón látszik:

Az alcatrazi börtönmúzeum – Forrás: Dreamstime
Az alcatrazi börtönmúzeum – Forrás: Dreamstime

Vagyis Bohár posztjában nem a 2020-as évek eleji olasz, hanem az 1960-as évek eleji amerikai körülmények látszanak.

További segítség megafonos influenszereknek: a képen nem is az a soha meg nem épült békési, hevesi, komádi vagy komlói börtön van, amihez szintén ezt a képet választotta egy éve a Körös Hírcentrum, se nem az a skót börtön, ahol egy pedofil hipóval öntötte le a péniszét, hogy többé ne tudjon kisfiúkat molesztálni, és amihez a 24.hu szintén ezt az alcatrazi képet választotta.

Amúgy azt tudták, hogy csak egyetlen fegyenc tudott megszökni az Alcatrazból, pár óra múlva őt is elkapták?

(A posztot Bohár Dániel cikkünk megjelenése után törölte.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!