Ez nem Zsazsa, ez egy szörny

2024. január 27. – 08:18

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg egy ideig mégsem állítanak szobrot a 2016-ban elhunyt Gábor Zsazsának, legalábbis ez derül ki a Blikk cikkéből. A bulvárlapnak Gábor özvegye, a szobrot eredetileg megrendelő Frederic von Anhalt nyilatkozott arról, hogy elégedetlen Babusa János szobrával.

„Ez nem Zsazsa, ez egy szörny, ez a szobor úgy néz ki, mint egy női ruhás férfi”

– nyilatkozta a Blikknek von Anhalt, aki kifogásolta, hogy hiába küldött fotókat a szobrot készítő Babusának, nagyon elégedetlen a végeredménnyel. A szoborról készült fotót itt lehet megnézni.

Az özvegy azt is elmondta, hogy a felesége és a rajongói nem ilyen szobrot érdemelnek, és ha Gábor látná a művet, kiugrana a sírjából. Azt is elárulta, hogy már így is egy vagyont fizetett a szoborért, és az alkotó még többet követel. Von Anhalt összesen 27,5 millió forintról beszél, amiben a gyártási és előállítási költségen kívül benne van az utazási és szállodai költsége is. Hozzátette, hogy a szobrász a sajtótájékoztatón még további pénzt kért azért, hogy megkaphassa a szobrot.

Gábor leszármazottai nem kívánták kommentálni az esetet, mondván, ez az özvegy ügylete, a szoborért felelős Babusa János pedig értetlenül áll az egész előtt, hiszen a sajtótájékoztatón szerinte kifejezetten tetszett von Anhaltnak a szobor. Azt is elárulta, hogy a férfi eddig hárommillió forint előleget fizetett ki a hat milliós árból, így csak akkor adja át az alkotást, ha megkapja a hiányzó összeget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!