Orbán főellenségével fotózkodott Orbán legszorosabb szövetségese

2024. január 24. – 20:44

Másolás

Vágólapra másolva

Alexander Sorossal közös képet posztolt a Facebookra Aleksandar Vučić szerb elnök – szúrta ki Facebook-oldalán a 444. A Szerbiát 2014 után először miniszterelnökként, majd elnökként vezető Vučić Orbán egyik régi szövetségese, a magyar miniszterelnök 2022-es beiktatása után először hozzá ment látogatóba. Alex Soros a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke, és a Fidesz aktuális főellensége.

Az alábbi, január 21-i képen Vučić jobbról a negyedik, míg a kis sátánfi a jobb szélső:

Fotó: Alexandar Vučić Facebook-oldala.
Fotó: Alexandar Vučić Facebook-oldala.

A European Western Balkans beszámolója szerint vasárnap és hétfőn Észak-Macedónia fővárosában, Szkopjéban találkoztak a Nyugat-Balkán vezetői nyugati politikusokkal. A tárgyaláson ott volt:

  • Dimitar Kovacevski, Észak-Macedónia miniszterelnöke;
  • Edi Rama albán miniszterelnök;
  • Aleksandar Vučić szerb elnök;
  • Milojko Spajic montenegrói miniszterelnök;
  • és Albin Kurti koszovói miniszterelnök.

Az EU oldaláról Gert Jan Koopman Európai Szomszédságpolitika és a Csatlakozási Tárgyalások Főigazgatóságának főigazgatója, az USA részéről James O'Brien, az európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tárgyalt.

A tárgyaláson a balkáni országok vezetői megerősítették, hogy elkötelezettek az EU nyugati-balkáni növekedési programja felé. Azt is közölték, hogy továbbra is dolgoznak egy helyi közös piac kialakításán, amit az EU sztenderdjei alapján akarnak majd létrehozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!