A perui ufómaradványokról kiderült, hogy nagyon is e világi állati csontokból és ragasztóból készültek

2024. január 14. – 16:54

A perui ufómaradványokról kiderült, hogy nagyon is e világi állati csontokból és ragasztóból készültek
A Peruból származó „földönkívüliek” – Fotó: Cris Bouroncle/ AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Peruból származó, földönkívüli lényekre hajazó furcsa figurák évek óta izgalomban tartják az ufóhívőket és az összeesküvés-elméletek kedvelőit. Most azonban tudományosan is bebizonyították, hogy szó sincs földönkívüli eredetről. A két gnóm bábú nagyrészt ragasztó, papír és állati csontok felhasználásával készült, a leginkább ufószerű testrészüket, a háromujjú kezüket pedig emberi csontokból rakták össze.

„Egyszerű a következtetés: ezek olyan babák, amelyeket állatok – madarak és kutyák – csontjaiból, modern, szintetikus ragasztóval raktak össze, és még csak nem is a spanyol hódítás előtti korból származnak. Ezek nem földönkívüliek, nem idegenek” – jelentette ki Flavio Estrada perui törvényszéki régész, aki a vizsgálatokat vezette. Az viszont továbbra is talány, hogy kié lehet a két furcsa bábú. Csupán annyit lehet tudni, hogy egy mexikói állampolgárnak küldte el valaki, mielőtt a vámosok lefoglalták.

Jaime Maussan mexikói újságíró tavaly szeptemberben azt állította a mexikói parlamentben, hogy a nála lévő két test földönkívüli eredetű, ráadásul akár 1800 évesek is lehetnek. Később azt is állította, hogy a maradványok DNS-ének 30 százaléka ismeretlen fajtól származik. Nem először állt elő hasonló kijelentésekkel a mexikói újságíró: 2015-ben azt állította, hogy egy földönkívüli testét találta meg. Később azonban kiderült, hogy az egy mumifikálódott ember, a test pedig egyedül azért volt apró, mert egy gyermeké volt.

(via New York Post)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!