Barátból lesz a legjobb ellenség: bravúros áthallásba keveredett az RTL plakátja a kormányéval

2024. január 8. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

„Barátból lesz a legjobb ellenség” – ez a mottója az RTL legújabb szappanoperájának. Az „… a szomszéd tehene” január 1-jén debütált a csatornán, és persze bőszen hirdetik mindenféle plakátokon, hogy nézőközönséget toborozzanak neki.

Mindeközben a kormány is nagy erőkkel toborozza a Nemzeti Konzultáció-kitöltőket a „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek”-plakátokkal.

Ez a két plakát találkozott Újpesten, a Szent Imre utca és Leiningen Károly utca sarkán.

Hogy mi a találkozás szépsége? Az, hogy 2019-ben még nagyon is baráti volt a hangulat Orbán Viktor és a konzultációs plakátokon nem épp baráti kontextusban megjelenő Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke között. A miniszterelnök 2019-ben még arról beszélt, jó döntés volt támogatni Von der Leyent.

Az ellentmondást egyébként nemrég azzal magyarázta Orbán, hogy a bizottság elnöke nem egyik pillanatról a másikra, hanem egy folyamat végére vált Soros György emberévé, és „2019-ben nekünk egy nagyon jó mérőszalagunk volt, és azzal a mérőszalaggal mérve az Ursula elnök asszony, aki fizikailag nem is óriás, de mégis óriásnak tűnt. A mérőszalagot Junckernek hívták”.

És miről szól az RTL szappanoperája?

A Port.hu ismertetője szerint:

„Két kis család él a szép Aranyfészek Lakóparkban. A sorozat két főszereplője, Laci, az eladósodott, de nagy lábon élő konditerem-tulaj és Béla, egy háromtagú könyvelőiroda szorgalmas tulajdonosa kiskoruk óta elválaszthatatlan jóbarátok. Egy napon azonban éket ver közéjük a pénz. Barátból lesz a legjobb ellenség: Laci és Béla minden eszközt bevetnek, hogy megleckéztessék a másikat. A küzdelem azonban elfajul, és ki más tudna nagyobb sebet ejteni, mint az, aki ismeri az ellenség legrejtettebb titkait is. Egy ilyen háborúban nem maradhat pártatlan sem a család, sem a lakópark többi lakója. Laci és Béla bármi áron le akarja győzni egymást, de ha nem is lehet totális győzelmet aratni, legalább dögöljön meg a szomszéd tehene is!”

Ki-ki kedve szerint beazonosíthatja a teljes mértékben fiktív sorozat szereplőit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!