L'ecsó után itt van The Karító, a walesi egér, aki minden éjjel rendet rak egy fészerben

2024. január 7. – 23:27

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy valószínűséggel ön is ismeri a magyarul L'ecsó (eredetileg Ratatouille) címen futó rajzfilmet, ahol egy Rémy nevű patkányból igazi séf lesz. Kétségtelenül egészen fantasztikus történet, de azt kell mondjuk, valójában sehol sincs a takarító egérhez képest, amivel egy Rodney Holbrook nevű brit fickónak a tévé helyett egy általa készített videófelvételen kellett szembesülnie – írja a BBC.

Holbrook még tavaly november végén szerelt fel egy éjjellátó kamerát a fészerében lévő munkapadra, miután napról napra azzal szembesült, hogy reggelre titokzatos módon állandóan rend lett rajta. Ebből aztán kiderült, hogy egy egér áll a háttérben, aki most már két hónapja minden éjjel belepakolja az összes széthagyott cuccot egy fadobozba, és a 75 éves férfi szerint még élvezi is ezt.

A férfi szerint az egér valószínűleg a saját elemózsiáját is elrejti a nagy pakolászás közben, szóval neki is hasznára válik a dolog, de az biztos, hogy ő sem jár rosszul, mint mondta, már el sem szokott pakolni, az egér reggelre úgyis mindent visszarak a helyére. „Szerintem még a feleségemet is visszapakolná, ha bent hagynám éjszakára” – tette hozzá, és azt is megjegyezte, hogy különféle dolgokkal kísérletezett már, de az egér tényleg mindent hajlandó elvinni a dobozig.

Az egészben egyébként az a legviccesebb, hogy Holbrook korábban is találkozott már pakolászó egérrel, 2019-ben, amikor még Bristolban lakott, egy ismerősénél videózott le egy hasonlóan rendszerető rágcsálót. Az a videó akkor le is tarolta az internetet, ide kattintva meg is lehet nézni. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy egy kutatócsoport négy éve azt is kiderítette, hogy a patkányok szeretnek pici autókat vezetni, ha kapnak érte kaját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!