Kordáék örökbe fogadták a debreceni állatkert két vízilovát

2024. január 1. – 11:20

Kordáék örökbe fogadták a debreceni állatkert két vízilovát
Balázs Klári és Korda György a debreceni állatkert vízilovaival – Fotó: Zoo Debrecen

Másolás

Vágólapra másolva

Különleges felkérést kapott Korda György és Balázs Klári, akiket a Nagyerdei Kultúrpark állatkert és növénykert (Zoo Debrecen) munkatársai azzal az ötlettel kerestek meg, hogy ha csak képletesen is, de fogadják örökbe az állatkert két vízilovát, a 45 éves Szigfridet és párját, Lindát, akivel 35 éve élnek együtt az állatkertben.

Az énekes házaspár elfogadta a felkérést, bár mint a Borsnak elmondták, először nagyon meglepte őket a felkérés és az indoklás is. Ez utóbbi úgy szólt, hogy azért esett rájuk a választás, mert az évtizedek óta az állatkertben élő víziló párról ugyanolyan szeretet sugárzik, mint róluk a tévéképernyőn keresztül.

A két énekes decemberben Debrecenben koncertezett, és miután hivatalosan a két víziló örökbe fogadó szüleivé váltak, meg is látogatták Lindát és Szigfridet. Bár a két állat teljesen békés, és meg is lehet őket simogatni, sőt a szájukba nyúlni sem veszélyes, erre csak Balázs Klári vállalkozott, Korda megelégedett azzal, hogy megpaskolja a két víziló fenekét. Szigfrid és Linda történetének további érdekessége, hogy a hím víziló szinte teljesen vak, de párja segíti a mozgásban és az élelem megtalálásában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!