Betlehemi jászolból rabolták el a Kisjézust, TikTokon követeltek érte váltságdíjat

2023. december 20. – 15:28

Másolás

Vágólapra másolva

Médiahekk, rongálás, netán antiklerikális politikai fricska. Több értelmezése is van annak, miért ejthette túszul két spanyol fiatal a Kisjézuskát, ami tény, hogy a spanyolországi Alicante külvárosában, San Vicente del Raspeigben két fiatal ellopta a helyi betlehemből a Kisjézuskát, majd egy TikTok-videóban 2000 euró váltságdíjat (ami a szerda délutáni árfolyam szerint 770 ezer forintot ér) követeltek a játékbaba szabadon engedése fejében.

A követelést igazi gengsztereszközökkel nyomatékosították: álarcban, eltorzított hanggal beszéltek, és arra utalgattak, hogy a Kisjézusnak „netán baja is eshet”. Azután kijelentették, hogy a baba „ma velünk alszik”, miközben majd igazi gengsztertakaróval fedték be a testét: rászórtak néhány bankjegyet. Még spanyoltudás nélkül is érdemes megnézni a bizarr performance-t:

San Vicente del Raspeig önkormányzata a nehezen komolyan vehető túszejtés ügyében komoly mérlegelés után úgy döntött, nem fizetik ki a váltságdíjat, inkább szólnak a rendőrségnek. A túszejtők erre berezeltek, legalábbis erre utal az, hogy néhány nappal az incidens után a Kisjézusra épségben, gondosan betakarva bukkantak rá a betlehemi jászolától nem messze, egy konténer mellett. Ennek ellenére nem úszták meg a balhét, a rendőrség ugyanis elfogta a feltételezett túszejtőket.

(hvg.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!