Direkt lezuhant a repülőjével a youtuber, börtön lett a vége

2023. december 5. – 21:50

Másolás

Vágólapra másolva

Hat hónap börtönbüntetésre ítélték Trevor Jacob youtubert, aki szándékosan lezuhant a kisrepülőjével még 2021 novemberében azért, hogy egy virális videót készítsen.

Akármit is gondolunk a youtuberekről, ez még nem biztos, hogy börtönt érne önmagában, Jacob viszont meghamisította a balesetről készült jelentését, nem mondott igazat a roncs pontos helyéről, és a roncsot elvitte a helyszínről, mielőtt a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hatóság kivizsgálhatta volna az ügyet.

A szóbanforgó videó:

Jacob az elkészült videójában ejtőernyővel kiugrik a repülőből, majd filmezi a gépet, ahogy a Los Padres nemzeti parkban lezuhan. A youtuber azt írta a jelentésben, hogy az ugrásra azért volt szükség, mert felszállás után 35 perccel leállt a hajtóműve. Ez nem volt igaz.

A földet érése után a youtuber a roncsból kimentette a felvételeket, majd pár nappal később egy barátjával a repülőgép maradványait egy helikopterrel elszállították. Jacob aztán a maradványokat feldarabolta, majd különböző kukákba dobta, hogy megszabaduljon a nyomoktól.

Jacob egyébként egy szponzorált videót készített, egy pénztárcát reklámozott a zuhanással. Legutóbbi, 17 órával ezelőtt feltöltött videójának címe:

Visszaszereztem a pilótaengedélyem! De börtönbe megyek…

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!