Ezen a viccen háborodott fel fél Amerika

2023. november 22. – 20:36

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg 1,7 millió találatot ad ki a Google, ha beírod, hogy Matt Rife domestic violence. Az biztos, hogy nem szerencsés, ha a neved és a családon belüli erőszak kombójára 1,7 milliószor lehet rátalálni a neten, főleg akkor, ha nem is követted el.

De akkor mi történt pontosan?

Matt Rife egy 28 éves, iszonyú gyorsan feltörekvő amerikai standupos, aki több évnyi standupolás után egyszer csak egy virálissá vált, utólag The Lazy Hero névre keresztelt TikTok-videóval került be a köztudatba.

Ez a videó berobbant, utána pedig számtalan rövid videó bukkant fel Rife előadásairól a TikTokon, Facebookon, Instagramon, és a standupos egy csapásra iszonyú népszerű lett. Rife laza, karizmatikus, és remekül bánik a közönségével, akik még azt is elviselik, ha kifejezetten bántó velük, vagy sztereotipikus viccekre használja fel őket. November közepén pedig megjelent a Netfixen egy egyórás önálló műsora is, ami egy újabb fontos lépés a karrierjében.

Na és ennek az egyórás előadásnak szinte az elején elsütött egy olyan viccet, amiről ez a fenti 1,7 millió bejegyzés született.

A vicc lényege, hogy Rife arról beszél, hogy Baltimore milyen szutyok hely, például múltkor bementek a haverjával egy étterembe, és a pincérnőnek monoklija volt. A történet szerint Rife és a haverja elkezdtek azon tanakodni, hogy mégis miért tesznek meg egy monoklis nőt az étterem arcának, mire a haver felvetette, hogy nem érti, hogy a nő ilyen esetben miért nem a konyhában dolgozik.

Erre Rife felvetette, hogy

ha a nő tudna főzni, akkor valószínűleg monoklija sem lenne.

Rife ezután elmondta, hogy ezt csak azért dobta be a műsor elején, mert ha egy kapcsolati erőszakos viccel kezd, és a közönség ezt jól veszi, onnantól a műsor már sima menet lesz. Viszont ami ezután jött, az nem volt sima menet Rife-nak, rengeteg véleményvezér és újság bírálta azért, mert szerintük viccet csinált a kapcsolaton belüli erőszakról. Majd erre az egészre Rife rátett még egy lapáttal, amit már a CNN-től a Variety-n át a Washington Postig mindenki megírt: egy olyan bocsánatkérő posztot tett ki, amiben a link egy könnyebb fejsérülések ellen viselt bukósisakra mutatott.

Rife ügynöke és a Netflix azóta nem szólalt meg a botrányról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!