Momentum: Szép volt, magyarok! Bohár Dániel: A Momentum a románoknak drukkol!

2023. november 20. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

Őrületes világhasadásnak lehet szemtanúja a vasárnapi magyar focisiker után az, aki megnyitja a Momentum oldalát, majd valamiért áttér Bohár Dánielére is. A kormány holdudvarához tartozó propagandagépezet működését ugyanis iskolapéldaként ábrázolja az, ami vasárnap történt.

Kezdődött az egész azzal, hogy a bravúros Magyarország–Montenegró-meccs után a Momentum gratulált a magyar csapatnak Facebookon a kijutáshoz:

A posztban megemlítették, hogy „Csoportelsőként irány Németország!”. Ezt ugyebár könnyű értelmezni: miután Magyarország 3-1-re nyert a vasárnapi meccsen, a magyar fociválogatott csoportelsőként fejezte be az Európa-bajnoki selejtezők zárómeccsét, így a második kalapból várja a december 2-i hamburgi sorsolást. Ezen információk ugyebár indokolttá teszik a csoportelső, illetve a Németország szó használatát is.

Nem így gondolta azonban Bohár Dániel influenszer, aki az elmúlt évben többször ceremóniamesterkedett Orbán Viktor előtt, valamint október 23-án valamilyen oknál fogva beszédet is mondott Bicskén. Ő ugyanis a fentebbi posztot úgy értelmezte, hogy a Momentum Romániának gratulált:

Hogy olvasói nehogy megzavarodjanak a valóság láttán, Bohár gyorsan csatolt is egy magyarázatot posztjához, amelyben a momentumos posztból a biztonság kedvéért lekerült a magyar zászló. Nehogy a végén még valaki azt gondolja, hogy a magyar zászló emoji nem is Romániát takarta:

A kommentek alapján az is látszik, hogy Bohár olvasói készséggel elhitték a valóság e igen csavaros átvariálását. A képet megnézve egyébként látszik, hogy nem egyenletes a gradiáns, ki lett törölve a zászló:

A Megafon-történetet itt dolgoztuk egyébként fel:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!