„Sajnáljuk, hogy elmész” – állt a tortán, amivel L. Simont várták az utolsó állománygyűlésen a Nemzeti Múzeumban

2023. november 14. – 22:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Sajnáljuk, hogy elmész. Hiányozni fog a közös munka, de leginkább Te fogsz hiányozni.”

Ez állt azon a tortán, amivel a Magyar Nemzeti Múzeum éléről kirúgott L. Simon Lászlót várták a munkatársai az utolsó állománygyűlésen. A tortát hétfőn posztolta ki Instagram-oldalára a volt főigazgató.

Az utolsó állománygyűlésen egyébként rocksztároknak kijáró fogadtatást kapott a távozó L. Simon, 400-an tapsoltak neki, miközben besétált a múzeum épületébe.

L. Simon a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás körüli botrányba bukott bele. Egészen pontosan pár, homoszexuálisokat ábrázoló fotó okozta a vesztét. Az egész balhét Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa indította el azzal, hogy LMBTQ-propaganda terjesztésével vádolta meg a múzeumot és vizsgálatot követelt. Ez odáig eszkalálódott, hogy Csák János miniszter végül kirúgta L. Simont, amit azzal indokolt, hogy „olyan magatartást tanúsított, ami a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.”

L. Simonnak tehát a melegellenes törvény miatt kellett távoznia a múzeum éléről, amit egyébként ő maga is megszavazott. Ettől még simán rácsodálkozott egy beszélgetésen, hogy Csák János másképpen értelmezte a jogszabályokat.

A történtek fényében talán pontosabb lett volna, ha azt írják a tortára, hogy:

„Sajnáljuk, hogy elküldenek.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!