Mike Tyson megjelent egy lengyel faluban, hogy vegyen száz galambot

2023. november 8. – 19:45

Másolás

Vágólapra másolva

Egy lengyel faluban bukkant fel a héten Mike Tyson egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnok. A sportág 57 éves legendája azért látogatott az 1800 lakosú Piątnicába, hogy egy helyi tenyésztőtől száz galambot vásároljon. Tyson mindenféle felhajtás nélkül utazott el az északkelet-lengyelországi településre, látogatása csak azután került nyilvánosságra, hogy az egyik helyi lakos fotói elkezdtek keringeni a közösségi oldalakon.

A történetre a lengyel sajtó is rárepült; a lapok érdeklődésére kiderült, hogy valaki felhívott több állatorvosi hivatalt a közeli városban, Łomżában, és több mint száz galamb beoltását kérte. Az oltásokra az amerikai exportengedélyhez szükséges egészségügyi bizonyítványok megszerzéséhez van szükség. Az egyik lengyel lap megtalálta az érdeklődő galambtenyésztőt is, de a férfi nem árulta el, hogy sikerült-e nyélbe ütni az üzletet Tysonnal.

Mike Tysonról kevesen tudják, hogy szenvedélyes galambász, interjúiban rendszeresen elmondja, hogy gyerekként a galambok nyújtották neki az egyetlen vigaszt az elszenvedett zaklatásokra.

„Kilencéves korom óta imádom a galambokat. Ők voltak a menekülésem. Kövér voltam és csúnya. A gyerekek állandóan ugrattak. A galambok jelentették nekem az egyedüli örömöt.”

Első verekedésébe is akkor keveredett, amikor az egyik őt szekáló fiú megölte egyik kedvencét: „A srác letépte a galambom fejét. Az volt az első dolog, amit valaha szerettem életemben, a galamb.”

Tyson milliomos sportolóként már versenyszerűen is elkezdett galambokat tenyészteni, egyik interjújában arról is mesélt, hogy volt olyan barátnője, akivel azért szakított, mert megsütötte és megette egyik galambját.

(via 444.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!