Hóhímtagok inváziója: különös divat terjed Jekatyerinburgban

2023. november 4. – 08:21

Másolás

Vágólapra másolva

Hatalmas, fallosz alakú hószobrok terjednek az orosz város közterein. A város buldózerekkel vonul ellenük, és a rendőrséget is be akarják vonni a harcba.

A város utcáit ellepő fallosz alakú hatalmas hószobrok elleni küzdelemhez a jekatyerinburgi hatóságoknak be kell vonniuk a rendőrséget – mondta Alekszej Bubnov, a város közterületekért felelős alpolgármestere. Bubnov provokációnak nevezte a hófalloszok invázióját, és harcra szólította fel a különös divat ellen a lakosságot.

„Az ügyben valószínűleg a rendőrségnek nyomoznia kell, mert egyeseket sérthet, ami szabálysértésnek számít. Be kell vonnunk a rendőrséget és lebontani a szobrokat. Ez egy provokáció”

– mondta Bubnov az It’s My City nevű orosz lapnak.

Az alpolgármester arra kéri a város lakóit, hogy küldjenek neki fényképeket a hóemberekről, hogy el tudják távolítani azokat. Alekszej Orlov, Jekatyerinburg polgármestere is egyetért abban, hogy a hóhímtagokat el kell távolítani. „Ez szégyen!” – tette hozzá.

A fallikus hószobrok egy október végi havazás után kezdtek megjelenni Jekatyerinburgban. Ismeretlenek faragták ki az elsőt a Jekatyerinburgi Opera- és Balettszínház, valamint az Uráli Állami Egyetem előtti téren. Az önkormányzati szolgálat dolgozói hamar lebontották egy traktorral.

Ezt követően a város különböző negyedeiben kezdtek megjelenni a hóhímtagok, és a divat egyre terjed. Egy jekatyerinburgi lakos külön petíciót indított a jelenség ellen, mert véleménye szerint a hófalloszok elcsúfítják a várost.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!