Felfújható gyerekmedencékben gyűjtik a vizet a beázó Mol-felhőkarcolóban

2023. október 28. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az utcáról látszó, pisilő férfiak után újra nagyot megy a Mol Campus: egy olvasói fotó tanúsága szerint a hiperilyen, szuperolyan, leglegakármilyenebb felhőkarcolóban hervadt, felfújható gyerekmedencék jelentek meg, amikben eső idején gyűjtik az épületbe beszivárgó vizet.

Olvasói fotó / Telex
Olvasói fotó / Telex

A kézműves technika nem idegen a Moltól, ahol átmenetileg Kazimir Malevics Fekete négyzetének fólia-parafrázisával takarták el az utcáról láthatóan vizelő férfiakat. Az átlátszó mosdókért Hernádi Zsolt Mol-vezér a „Buta Német Belsőépítészeket” tette felelőssé a Telex stúdiójában (bár egy szakmabeli olvasónktól úgy tudjuk, tévesen, és igazából egy angol építésziroda dolgozott ezeken a tereken), a beázásért viszont inkább a kivitelező, vagyis az állami megbízásokban dúskáló Market Zrt. lehet a felelős.

A medencék miatt érdeklődtünk a Molnál, megkeresésünkre a cég sajtóosztálya azt írta:

a pénteki esőzés a Mol Campus esetében is okozott problémát. Azonban a hasonló, elemes homlokzattal és bonyolult geometriájú üvegfelülettel készült épületek esetén a kezdeti időszakban előfordulhatnak hasonló esetek. A Mol a kivitelezővel közösen már dolgozik a probléma elhárításán, a jelenlegi, épületen belül használt megoldás csupán átmeneti jellegű.

Cikkünk megjelenése után egyébként kaptunk olyan olvasói jelzést és képet, ami alapján a hiba májusban már biztosan fennállt, akkor is ugyanilyen kék gyerekmedencékkel fogták fel a szivárgó vizet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!