Pár hétig egész Budapest nézhette, ahogy a Mol férfi dolgozói pisilnek

2023. január 24. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Szándékos tabudöntögetés, a menedzserpunk stílus születése vagy egyszerű tervezői bénázás? – találgatja Lágymányos és az internet népe, mióta a Mol dolgozói birtokba vették új székházukat a Kopaszi-gátnál. A hipermodern, csupa üveg felhőkarcoló ugyanis annyira transzparensre sikerült, hogy még a mosdók is áttetsző külső falakat kaptak, így

az elmúlt hetekben sötétedés után, megfelelő szögből bárki megtekinthette, ahogyan a Mol férfi (vagy hát: állva pisilő) alkalmazottai vizelnek.

Igazán intim részleteket nem lehetett látni, hiszen a piszoárok nem az üvegfalra, hanem a belső oldalra vannak felszerelve, de ettől függetlenül a jellegzetes, előrenyúló kézből és kisterpeszből álló testtartás alapján mindenki számára egyértelmű lehetett, milyen tevékenység közben vehetjük szemügyre a vállalat dolgozóit. A nyilvános pisilés újabb elemmel gazdagította a Mol-torony körül kialakult összekacsintós hangulatot, amelynek kiindulópontja, hogy sokak szerint az épület formája erősen fallikusra sikeredett (emiatt néhányan el is kezdték Mollosznak nevezni).

A jelenség híre eleinte csak cseten egymásnak küldözgetett képek formájában terjedt, majd egy fotó nyilvános Facebook-posztokban kezdett felbukkanni, végül Sebestyén Balázsék reggeli műsorát is megjárta a téma.

Ezután már úgy gondoltuk, muszáj érdeklődnünk a Molnál a piszoárokról, és személyesen megnéznünk magunknak az ország legbevállalósabb irodaházát ezzel a szemmel. Hétfői levelünkre a cég sajtóosztálya szűkszavú hivatalos választ küldött kedden:

„A helyzetről tudomásunk van és megtettük a szükséges lépéseket.”

Ez alapján sajnos úgy néz ki, a vizelés közszemlére tétele nem szerepelt az építtetők szándékai között, és vége a bulinak, a továbbiakban a pisilő multimenedzserek látványa nélkül kell élniük a lágymányosiaknak. Hétfő délutáni helyszíni szemlénk idejére ugyanakkor még biztosan nem sikerült teljeskörűen megoldani a dolgot. A mosdókhoz tartozó üvegfalak nagy részét eddigre már valóban letakarták egy szürkés anyaggal, de egyet találtunk, ahol továbbra is tisztán láthatóak voltak a pisilő emberek:

Fotó: Telex
Fotó: Telex

Ebből két dologra következtethetünk: vagy eltart még egy darabig az összes mosdófal leárnyékolása, vagy az is egy opció, hogy az exhibicionisták kedvéért egy mellékhelyiséget meghagyott a Mol átlátszónak.

A Telex szerkesztőségét egyébként megosztotta az átlátszó mosdók kérdése. Többek szerint még ha mulatságos is volt a látvány, valójában kifejezetten jó az átlátszó piszoár üzenete és (véletlen) koncepciója. De nagyon kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is az ügyben:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!