Egy cseh pap közbelépett, széttaposta a sátáni tököket, kétszer

2023. október 22. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

Jaromír Smejkal plébános nemcsak szavakban, hanem tettekben is védi katolikus hitét, a dél-morvaországi Kurdějov településen kétszer is nekiment a halloweenre faragott töklámpásoknak. Smejkal persze azt is tudja, hogy van megbocsátás, ezért aztán elnézést is kért a tökfaragó gyerekektől.

A hatástalanított sátáni tökök – Fotó: Facebook / Kurdějov
A hatástalanított sátáni tökök – Fotó: Facebook / Kurdějov

„Ahogy vasárnap este elhagytam a parókiát, a sátáni ünnep, a halloween szimbólumaival találkoztam szemben a megszentelt területünkkel. A hitem és a kötelességem szerint cselekedtem, hogy megvédjem a rám bízott gyerekeket, ezért eltávolítottam ezeket a szimbólumokat” – mondta Smejkal, aki szerint a mindenszentek ellensúlyozására fogant a modern világban a pogány indíttatású halloween.

A tököket a falu által szervezett halloweenre faragták helyi gyerekek, akik közül néhány el is sírták magukat, amikor szembesültek vele, hogy elpusztították alkotásaikat. Nosza, újra kifaragtak néhány tökfejet, de másnapra azokat is széttaposták. Persze megint Smejkal atya ragadtatta magát vandalizmusra.

A plébános azt mondta, nem volt célja megbántani a gyerekeket, de papként az is a feladata, hogy megvédje a családokat a rejtett gonosztól.

Smejkal atya elmondta, hogy nem állt szándékában senkit sem bántani, különösen nem a gyerekeket. Ezzel együtt elnézést kért a falu polgármesterétől, majd nyílt levelét Kurdějov Facebook-oldalán is közzétették. Smejkal azt írta, ha tudta volna, hogy gyerekek műve a töklámpás, másként cselekedett volna.

(via BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!