Dobjon el mindent, Fekete Pákó magyar állampolgár lesz!

2023. október 20. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva

A péntek esti ügyelet általában nem tartozik a legizgalmasabb időszakok közé egy hírportálnál, így a Telexnél sem, ám ma üstökösként csapódott bele a nap végébe Fekete Pákó emailje, melyben a patinás zenei karrierjéről és zűrös médiaszerepléseiről ismert celeb, énekes és kongadobos boldogan közölte, hogy nem pusztán folytatta a megkezdett állampolgársági vizsgáját, hanem sikeresen le is tette azt, így közel harminc év után végre hivatalosan is magyar állampolgár lehet.

Pákó levelében azt írta, hogy több mint tíz év után vette a bátorságot, hogy folytassa a megkezdett vizsgát, a sok tanulásnak pedig meg is lett a gyümölcse, mert szeptember 20-án sikeresen letette az írásbeli után a szóbeli vizsgát is. Mint írta, a bizottság is megjegyezte, hogy látszik a sok munka és biztosan a könyvből is sokat tanult. Azt is hozzátette, hogy a tudás mellett a szerencse is mellé állt, mert az egyik
kedvenc tételét húzta, amelyben a Himnusz, a Hungarikumok és a honosítás voltak.

A Himnuszt büszkén el is énekelte a bizottságnak, ami a sikeres vizsga alapján alighanem jobban sikerült, mint amikor tíz éve a Budapest–Bamako-rali rajtjánál tette ugyanezt egy szlovákiai magyar iskola énekkarával.

Pákó 2011-ben próbálkozott meg először az állampolgárság megszerzésével, akkor az írásbeli vizsgát le is tette, a népvándorlást és az Állami Számvevőszék feladatainak és működésének ismertetését húzta, és hiába kapott mentőkérdést Szent Istvánról, végül nem sikerült átmennie. Most viszont igen, úgyhogy az eredetileg Lapite Oludayo néven ismert nigériai celebet most már tényleg csak egy lépés választja el attól, hogy Marco Rossihoz hasonlóan magyar állampolgár legyen. Rossi személyesen Novák Katalintól vehette át a papírjait, és Orbán Viktor is tett ki közös képet vele, kíváncsian várjuk, hogy Pákó is eljut-e majd idáig.

Fotó: Fekete Pákó
Fotó: Fekete Pákó
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!