A magyar vállalkozók napjává nyilvánítanák december első péntekét

2023. október 18. – 21:13

A magyar vállalkozók napjává nyilvánítanák december első péntekét
Mészáros Lőrinc, magyar vállalkozó – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Külön napot kapnak a magyar vállalkozók Fónagy János fideszes képviselő javaslata szerint. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkárának indítványában az szerepel, hogy a magyar vállalkozók napját december első péntekén tartanák, írja a 24.hu.

„Magyarország Országgyűlése az értékteremtő munka, valamint a vállalkozások
közösségépítő és nemzetgazdaságot erősítő tevékenységének elismeréseként, a hazai vállalkozások érdekképviselete által teremtett több évtizedes hagyomány előtt is tisztelegve, továbbá annak megerősítése céljából december első péntekét a magyar vállalkozók napjává nyilvánítja” – olvasható a szerdán beadott országgyűlési határozati javaslatban.

A dokumentum úgy fogalmaz: az Országgyűlés elismeri a hazai vállalkozások társadalmi szerepvállalását a közjó megvalósításában, a gazdasági folyamatokban, továbbá az értékteremtésben alapvető szerepet betöltő vállalkozókat, akiknek munkaadóként és gazdaságépítőként széles körű társadalmi és gazdasági befolyásoló erejük van. Emellett tisztelettel adóznak azon vállalkozásoknak, amelyek „folyamatos fejlődésükkel és újszerű megoldások bevezetésével jelentős szerepet játszanak az ország versenyképességének növelésében.”

Az indoklásban külön kitérnek Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének örökös elnökének szerepére, aki öt éve halt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!