Egy harcias nőstény lett az idei Kövér Medve Hét győztese Alaszkában

2023. október 12. – 19:53

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ügyes és szívós nagytestű nőstény medvét választottak meg az idei Kövér Medve Hét győztesének, írja a Guardian. A versenyen azt nézik, melyik alaszkai medve tudja a legtöbb kilót felszedni a téli álom előtt.

A győztes medve, akit 128 Grazernek hívnak, az alaszkai Katmai nemzeti parkban 11 medvét győzött le, mielőtt online szavazáson elnyerte a címet. Ezzel csatlakozik a Kövér Medve Hét győzteseinek dicsőséges listájához. A korábbi bajnokok közül egyet le is győzött az ide versenyen.

A Kövér Medve Hét úgy működik, hogy a rajongók először két medve egyikére szavazhatnak. A győztes aztán továbbjut a következő fordulóba, ahol egy másik medvével kell megmérkőznie. 128 Grazer igazi favoritnak bizonyult a szavazók körében, akik érdeklődéssel figyelték, ahogy rengeteg lazacot töm a szájába.

128 Grazer 2005-ben került a Brooks Riverbe, a Katmai nemzeti parkba. Azóta a medve „az egyik legjobb horgásszá vált” a térségben, és két kölyköt is felnevelt. Attól sem riad vissza, hogy nála nagyobb, hím medvékre támadjon, ha csak így tudja megvédeni kölykeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!