Orbán nem szépségversenyre, hanem bálra érkezett, mert az áll Brüsszelben

2023. október 6. – 10:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az Euronews osztott meg egy rövid videót, ahol Orbán Viktor éppen a hátsó ajtón surran be az Európai Politikai Közösség granadai találkozójára. A miniszterelnök a Facebook-oldalán már beleállt a dolgokba: szerinte hiába vannak Brüsszeltől több ezer kilométerre, oda is látszik: áll a bál.

Orbánt granadai bevonulásakor megkérdezte egy újságíró, hogy miért a hátsó ajtót választotta. A miniszterelnök annyit válaszolt, hogy a tárgyalás csak most kezdődik, egyébként meg „I'dont consider it as a beauty contest, you know”, azaz

„nem tekintem ezt egy szépségversenynek”

– mondta, majd egy félmosoly után, a vörös szőnyeget megkerülve besétált az épületbe. Orbán tegnap egyébként Zelenszkijjel is kezet fogott a találkozón.

Péntekre reggelre Orbán Viktor videójából kiderült, hogy bár szépségverseny nincs se Granadában, se Brüsszelben, bál az van. Orbán sejtelmes zenére, lazán a korlátra támaszkodva, háttérben a festői Granadával elmondta, hogy

„bár több ezer kilométerre vannak Brüsszeltől, innen is jól látszik, hogy Brüsszelben áll a bál”.

Szerinte a bürokraták „hibát hibára halmoznak, és ezt már aligha lehet a szőnyeg alá söpörni”. Miközben egyre sejtelmesebbé válik a zene a videóban, megjelenik a spanyol miniszterelnök, az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen és Volodomir Zelenszkij is. Eközben Orbán arról beszél, hogy Brüsszel újabb pénzeket akar adni Ukrajnának, miközben újabb pénzek befizetésére „akarja kötelezni” a tagállamokat. Orbán azt mondta, hogy Brüsszel elhúzódó „öldöklést” támogatna azzal, ha újra pénzt adna az ukránoknak. Szerinte megbukott a „migrációs paktum is”, ráadásul a határokon a helyzet „egyre súlyosabb”.

Miután már eléggé felfokozottá vált a hangulat, Orbán áttért arra, hogy néhány holnap múlva választás lesz az EU-ban, a „bürokraták pedig erre figyelnek a munkájuk helyett”. Orbán szerint azért aggódnak, hogy mi lesz a munkájukkal, azaz „a saját pecsenyéjüket sütik”. A brüsszeli bálért nem lelkesedő miniszterelnök azzal zárt, hogy rá kell venni a „brüsszeli bürokratákat”, hogy „térjenek vissza az asztalaikhoz, és végezzék el a munkájukat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!