Novák Előd olyat leplezett le, ami soha nem volt titok: svédséggel vádolja Bedő Dávidot

2023. október 5. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

Lebukott a Momentum képviselője, eltitkolta önéletrajzából svéd állampolgárságát Bedő Dávid – hatalmas leleplezésbe kezdett Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője a napokban.

„Egy Momentumból kilépett, csalódott tagnak köszönhetően szereztem tudomást arról, és dokumentumokkal tudom bizonyítani, hogy Bedő Dávid svéd állampolgársággal is rendelkezik, apja még Svédországban született” – mondta Novák a szerdai sajtótájékoztatóján.

Apró bökkenő a történetben, hogy ehhez még csak titkos forrásra sem lett volna szüksége, Bedő ugyanis az elmúlt években többször is beszélt arról, hogy édesapja Svédországban született. Legutóbb a Tranzit Fesztiválon került ez szóba augusztus végén, de 2022 szeptemberében részletesebben is írt Facebook-oldalán Bedő a svéd állampolgárságáról, amikor Stockholmba utazott szavazni.

„Nagyszüleim 1956-ban egy olyan elnyomó, autoriter rendszer ellen harcoltak, amilyet Novák Előd is szíve szerint építene, ha hatalmon lenne. A forradalom leverése után, félve a megtorlástól, pedig Svédországba menekültek” – reagált Novák „leleplezésére” Facebook-oldalán a Momentum képviselője.

A Mi Hazánk szerint az országgyűlési képviselőknek és családtagjainak nyilatkozniuk kellene az esetleges egyéb állampolgárságukról „a megfelelő transzparencia megteremtése érdekében”. „Nyilvánossá kell tenni a képviselők kettős állampolgárságát, amelynek már a megléte is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, de különösen az, ha ez a tény titkos” – mondta Novák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!