Az út közepén állnak az oszlopok egy frissen aszfaltozott utcában Mosonmagyaróváron

2023. szeptember 27. – 20:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az út közepén állnak a villanyoszlopok egy frissen leaszfaltozott utcában Mosonmagyaróváron – derült ki az RTL riportjából. A Királydomb utca akkor is ismert volt az oszlopok szokatlan helyzetéről, amikor még földút volt az aszfalt helyén.

A Királydomb utca oszlopai az aszfaltozás után maradtak, ahol régen is voltak – Forrás: RTL Híradó
A Királydomb utca oszlopai az aszfaltozás után maradtak, ahol régen is voltak – Forrás: RTL Híradó

A lakókat nem zavarja a kép, van, aki szerint talán látványossága is lesz az utcának. Sokkal fontosabbnak tartják, hogy az aszfaltozás után kisebb lesz a por. „Mert a port nehéz volt már kibírni, én például azért hagytam meg az élő sövényeket, hogy a portól védjem a ház elejét” – érzékeltette a változás jelentőségét egy lakó az RTL Híradónak.

Nem indokolta semmi a kábelezés kitételét

Az oszlopsor „azért maradt bent, mert sem anyagilag, sem pedig időben nem indokolta volna a tervezés és a kivitelezés, hogy ezt a vezetéket, ezt a kábelezést ezt kitegyük, és ezért találtunk egy olyan megoldást, illetve a tervező talált egy olyan megoldást, amivel bent maradt az út közepében” – közölte a városüzemeltetési cég ügyvezetője.

A 130 méter hosszú utcában négy villanyoszlop áll az úttest közepén. A városüzemeltetési cég szerint ezek áthelyezése több tízmillió forintba került volna. A tervek szerint ehelyett inkább kis járdaszigetek veszik majd körbe az oszlopokat, a balesetek elkerülése érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!