A Magyar Nemzet szerint Nagy Ervinnek nem kellett volna szidnia a kormányt, akkor kapott volna főszerepet

2023. szeptember 10. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

Korábban Nagy Ervin Geszti Péter műsorában arról beszélt, 2022-ben a Szia, Életem! forgatásánál Gesztiéknek megüzenték, hogy nem kapnak pénzt a filmre, ha Nagy Ervint választják ki főszereplőnek: Gesztiék pedig végül befeküdtek, nem Nagy Ervin lett a film főszereplője. Az esetről mi itt írtunk, de a kormányközeli Magyar Nemzet sem hagyta szó nélkül, vasárnap „Nagy Ervin Gesztinél borította a bilit, de a tartalma végül a saját fejére hullott” címmel raktak ki egy cikket az esetre reagálva.

A Magyar Nemzeten megjelent cikket egyébként az a Felhévizy Félix jegyzi, akiről egyrészt az interneten semmit nem találni, csak azt, hogy cikkei vannak. Felmerülhet az emberben könnyen, hogy esetleg egy írói álnévről van szó, amit tovább bonyolít, hogy az úgynevezett „Felhévizy Félix” cikkeiben általában E/3-ként ír magáról. Olyanokat, minthogy „Felhévizy Félix nagyon szereti a filmeket. A magyar filmeket pedig különösen kedveli.”

Mint azt e sorok írója, Molnár Réka olvasta vala a Magyar Nemzet cikkében, Felhévizy magát „a ház hírmondójaként” azonosítja, és van egy szomszédasszonya, aki pont azokról a hírekről mesél neki, amelyekről a szerzőnek pont írnia kell – és nagy szerencséjére a szomszédasszony még „bongyor libsizi” is Nagy Ervint. Elképesztő irodalmi magasság, ahogy a Magyar Nemzet cikkében ezután a kitalált szomszédasszony a magáról E/3-ban író szerzőt dicséri:

„Az pedig már a Nagy művész úr lelkiismeretén múlik, hogy egyik nap még fröcsögve szidja a kormányt, a másik nap pedig már tartja a markát feléjük. Hogy is van ez? És ezt még el is mondja a műsorban, kellemetlen helyzetbe hozva Gesztit több mint aljasság. Na, mindegy is, csak kikívánkozott belőlem. Most nézem, hogy milyen szépen kiöltözött szerkesztő úr, készül valahova?”

Arról már felesleges is beszélni, hogy ez a szerzőnek Nagy Ervint szidó szomszédasszony miért írta fel Geszti Péter hosszú történetét szóról szóra a telefonjába, vagy hogy miért használ olyan kifejezéseket, minthogy „a privát véleményem”.

Hanem nézzük inkább a tanulságot! És mi a tanulság a kormányhoz közeli lap szerint? Ne szidd a kormányt, és akkor lesz pénz a filmedhez – érdekes filmművészeti és kulturális hozzáállás. Hasonló kritikát kormányoldalról egyébként korábban Enyedi Ildikó is kapott – ugyanezzel az érvvel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!