Köszönjük, Lőrinc, köszönjük, Puskás!

2023. szeptember 9. – 23:32

Másolás

Vágólapra másolva

Az NK Osijek és a Puskás Akadémia szombat este barátságos meccset játszott egymással, ami annyira barátságos volt, hogy 1-1-re végeztek a csapatok, és már a 12. percben kialakult a végeredmény. A hazai csapat honlapja nem is lihegte túl a meccset, kilátogatott négyezer néző, ami ha azt vesszük, hogy nem kellett belépőt fizetni, nem is sok.

A Nemzeti Sport annál terjedelmesebben számolt be az eseményről, hogy Mészáros egyes csapata a másodikkal játszik (vagy fordítva), és még azt is megemlítette, hogy a stadion teljesen magyar pénzből pénzből épült.

Az ára, hogy 16 milliárd forintba került, teljesen véletlenül nem került szóba.

A csapat honlapja magyarul nem elérhető, a szerb Topolyánál sokkal alaposabbak, figyeltek erre. A 108 ezres Eszéken ezer magyar sem él a 2021-es adatok szerint, vagyis biztosan nem írnak petíciót, hogy ők magyarul is boldogan szörföznének a honlapon.

Figyelem, idézet következik. Nem az 1955-ös Népsportból, hanem a 2023-as Nemzeti Sportból. „A mérkőzés előtt köszöntötték Mészáros Lőrincet, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnökét, a klub korábbi tulajdonosát, aki cégén, a Mészáros és Mészáros Kft.-n keresztül mezszponzorként továbbra is támogatja az eszéki egyesületet. »Hvala Lőrinc! Hvala Puskás!« (»Köszönjük, Lőrinc! Köszönjük, Puskás!«) – volt olvasható a pálya körüli hirdetőtáblákon nagy betűkkel.”

Azt nyilván nem írhatták oda, hogy hvala magyar adófizetők, és egyszerűbb megköszönni a lenyűgöző öltözőket, a varázslatos a gyepszőnyeget, a fantasztikusan felszerelt az edzőtermet, a gyönyörű látványt nyújtó a sötétkékből fehérbe fokozatosan átváltó széksorokat. Így is becsülendő ez a lazaság, semmi felesleges uramozás, semmi színpadias gospodinozás, így lehet két ország Lőrincévé válni.

13 ezer néző fér be a Opus Arénába, már korábban is írtunk róla, mi minden van benne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!