Mészáros Lőrinc megnézte, milyen csodastadion épült a pénzéből Eszéken

2023. június 22. – 21:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az NK Osijek főszponzora, Mészáros Lőrinc csütörtökön meglátogatta a klub vadonatúj stadionját. Az eszékiek már ebben a minden igényt kielégítő létesítményben fogadhatják júliusban a Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeget a Konferencia-ligában. (A Topolyával vagy a Sepsivel ellentétben a klub honlapja magyar nyelven nem elérhető.)

Ha már ott volt Mészáros, bekukkantott a konyhára, az edzőpályákat is tudatosan megszemlélte, a konditermet sem hagyta ki, és még a stadion gyepére is rámerészkedett – ez derült ki abból a videóból, amit a klub tett közzé.

„Szeretnénk megköszönni Mészáros Lőrinc úrnak, hogy Horvátország legjobb, legszebb és legmodernebb stadionját biztosította számunkra, és köszönjük az építkezések során tanúsított türelmét is”

– az igazgatóság tagja, Valentina Koprivnjak ezekkel a meleg szavakkal fejezte ki háláját a létesítményért.

Eredetileg 2020-ra szerették volna átadni a 12 ezres stadiont, ezt írtuk még az Indexben, de végül három évet csúszott. Az ára 16 milliárd forint körülre tehető, hacsak le nem csapott az országra is a szankciós infláció.

Szakály Ferencnek, az igazgatóság elnökének is megköszönték, hogy a projektben elévülhetetlen szerepet vállalt. A csapat szponzora a Duna Aszfalt is, ami az ugyancsak milliárdos Szijj Lászlóhoz köthető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!