Szociális érzékenység kimaxolva: luxuskabriókból szolidarít a Megoldás Mozgalom az alulfizetett tanárokkal

2023. szeptember 1. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember elseje, tanévkezdés, fehér ing, fekete cipő, telepakolt iskolatáska, benne uzsidoboz, tornacucc, vonalas füzet honvédelemre, és egy rakás megoldatlan probléma a közoktatásban a hátsó zsebben. Ja, és folytatódó tiltakozások.

Szeptember elsején a szakszervezetek és a diákok is demonstrálnak, de hiába, mindenféle tiltakozást elhomályosító erővel robbant be a tanévkezdésbe a Gattyán György nevével fémjelzett Megoldás Mozgalom.

A mozgalomnak az az ötlete támadt, hogy autós felvonulást tart a fővárosban, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy „Tanár nélkül nincs jövő”. No nem akármilyen autókkal rótták az utakat: luxuskabriókat választottak az alkalomra.

A párt közleménye szerint:

„A Megoldás Mozgalom az akcióval arra hívja fel a figyelmet, hogy a pedagógushiány több iskolában már a művelődéshez, oktatáshoz való alapjog biztosítását veszélyezteti. A pedagógusok méltatlanul alulfizetettek, a presztízsük megtépázott, a bérük rendezésére tett korábbi kormányzati intézkedések, ígéretek eddig kudarcot vallottak.”

Mi lehet alkalmasabb ennek az üzenetnek az átadására, mint egy autó, amit a diplomás átlagbért sem elérő fizetésből tengődő tanároknak nagyjából 20 végigdolgozott élet után tudnának megengedni maguknak – ha ügyesen spórolnak mondjuk a kaján?

Természetesen semmi.

„A Megoldás Mozgalom megalakulása óta hangoztatja, hogy egy országnak, egy nemzetnek a lehető legtöbbet kell költenie az oktatásra, hiszen ez egy ország legjobb befektetése” – jelentette ki Huszár Viktor a Megoldás Mozgalom elnöke a
felvonuláson a közlemény szerint. Az akcióban – írja a közlemény – közel 100 aktivista és több tucat autó vett részt.

Kerestük a pártot azzal kapcsolatban, hogy nem érzik-e visszásnak az üzenet átadásának módját, azt írták, az akció még tart, de utána válaszolnak a kérdéseinkre.

Cikkünk megjelenése után nem sokkal azt írták:

„Az autósfelvonulásban résztvevő autók nem a Megoldás Mozgalom tulajdonában vannak, azokat erre az akcióra béreltük. Nem gondolnánk, hogy a tanárokkal való szolidaritás anyagi helyzettől függő lenne. Mindannyiunknak vannak gyermekei, akiknek a tanárai közül a nyáron sokan felmondtak.

Ha tudtunk volna szerezni, akkor cabrio trabantokkal is megtartottuk volna a figyelemfelhívást.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!