Kitűnő példát nyújt, ezért vezérőrnagy lett ez a pingvin

2023. augusztus 21. – 20:07

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét előléptették Sir Nils Olaf III-at, az edinburghi állatkert királypingvinjét, így a norvég királyi gárda kabalapingvinje most már a vezérőrnagyi rendfokozatot viselheti.

Nils Olav egy vándornév, a dili akkor kezdődött, amikor a hetvenes években a norvég gárda örökbefogadott egy pingvint. A nevét Nils Egelien hadnagyról és az akkor uralkodó V. Olaf norvég királyról kapta, katonai karrierjét őrvezetőként kezdte, 2008-ban lovaggá ütötték, most pedig már vezérőrnagy. Ahogy a neve is mutatja, a hetvenes évek óta ez a harmadik Nils Olav a skót állatkertben.

A jelenlegi előléptetését az indokolta, hogy egy „kítűnő példát nyújt a többi pingvinnek”. Az eseményt százhatvan egyenruhás norvég gárdatag kísérte, akik a Royal Edinburgh Military Tattoo elnevezésű, katonai zenekarok felvonulásán vettek részt.

Fredrik Gresseth főtörzsörmester elmondta a ceremónián, hogy a zászlóalj történetének fontos része, hogy Nils Olavnak és családjának halat, valamint karácsonyi képeslapot küldenek, illetve hogy mindig meglátogatják, amikor a felvonulásra megérkeznek Edinburgh városába.

(Independent)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!