Ezen röhög Ausztria: átverte és hazaküldte a rablót egy grazi trafikos

2023. augusztus 18. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

És az megvolt, amikor az osztrák rablósrác bemegy a trafikba, és mivel már bezárt a pénztár, a személyzet sajnálkozásától övezve távozik? Augusztus egyik legszürreálisabb eseményét és a közben lezajlott csodálatos párbeszédet rögzítette egy biztonsági kamera, ami egy hét alatt virálissá vált, és azóta fél Ausztria és a német ajkú világ ezen röhög.

A napszemüveges, védőmaszkos, kesztyűs férfi augusztus közepén sétált be egy grazi dohányboltba, és miután leadott egy fogadószelvényt, előhúzta a műpisztolyát, és az eladónőre szegezte.

„Főnök, ez egy rablás” – szólt ezután olyan hangon a pénztárosnő az üzletvezetőnek, mintha arról tájékoztatta volna, hogy elfogyott az öngyújtó.

Ezután szürreális párbeszéd bontakozott ki a rabló és a személyzet között a pénztárgép működéséről. A hitetlenkedő rablóval a legnyugodtabb hangnemben közölték, hogy a pénztárgép sajnos pontban 18 órakor lezár, és onnantól kezdve nem lehet kinyitni.

„Egy órával korábban kellett volna jönnöd. Ez sajnos ilyen”

– adott egy tippet az üzletvezető a következő rablási kísérlethez, majd az eladóval együtt sajnálkoztak a „késés” miatt.

A rabló ezután – a technika megmásíthatatlan működését elfogadva – már elindult kifelé, de aztán meggondolta magát, visszafordult, és rákérdezett, hogy biztosan nem szívatták-e meg. Erre a trafikos azt mondta, hogy odamehet a kasszához és megnézheti, ha nem hiszi. Sajnálják, de tényleg ez van.

A rabló ezután csalódottan távozott, még egy doboz cigit sem vett magához. Másnap Burgenlandban viszont nagyobb sikerrel járt egy benzinkútnál. A rendőrség szerint egyértelmű, hogy a közelmúltban ő rabolt ki más stájerországi és burgenlandi benzinkutakat is.

Az eset belengte a német ajkú sajtót, az osztrák Der Standard című lap megkereste a trafik 41 éves üzletvezetőjét, Marco Kollert, aki elmondta, hogy

az egész kasszazárásos sztori valójában egy spontán blöff volt, és ezzel csak arra reagált, amikor Gitti nevű kolléganője azt mondta, hogy a pénztárgép már nem nyílik ki.

„Ebben a pillanatban néztem az órára, ami pontosan 18 órát mutatott. Arra gondoltam, akkor bepróbálkozom ezzel.”

Koller csak augusztus elején vette át a trafik vezetését, szóval elég erős kezdés volt ez neki. A rabló amúgy idegesnek és eléggé veszélytelennek tűnt, ezért is igyekezett a trafikos először a párbeszéd erejével úrrá lenni a helyzeten.

És végül ezzel győzedelmeskedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!