A kormánysajtó is szemlézte a Pesty László-interjút, de valami nagyon mást olvastak ki belőle, mint mi

2023. augusztus 8. – 16:26

Másolás

Vágólapra másolva

Kicsit más jött le a kormánypárti sajtónak a kedden megjelent 24.hu-s Pesty László-interjúból, mint a független lapoknak. Mint korábban írtuk, az interjúban az ősfideszes azt mondja: késsel-villával enni nem tudó, alany-állítmányt egyeztetni nem tudó NER-lovagok aláznak meg és semmiznek ki tisztességes, igyekvő, tehetséges vállalkozókat.

Az interjú 10:58-kor jelent meg, mi 11:49-kor raktuk ki a belőle készült szemlénket, aztán délután négykor néztünk körbe, mi a helyzet a kormánysajtónál, érdekli-e őket egyáltalán, mit mond a Fideszbe 1988-ban belépett Pesty. Az öt legjobb találatot szedtük össze.

1. Mandiner

A Mandiner jellemzően mindent be szokott szemlézni, most viszont megmutatták, hogy ebben nagyon-nagyon kreatívak tudnak lenni. A cikknek azt a címet adták:

Hűséges vagyok a Fideszhez, Orbán Viktorhoz

Az alcím pedig az volt: Megvéd a mély istenhitem, megvéd, hogy a szakmámban profi vagyok. Interjú. A cikkben egyébként szó szerint másoltak ki három kérdést és választ az interjúból, de olyan részt választottak ki, ahol a válaszokban se Lölő, se korrupció, se NER-lovagok, se késsel-villával evés nem szerepel.

A Mandiner szemléje. Képernyőkép: Mandiner.hu.
A Mandiner szemléje. Képernyőkép: Mandiner.hu.

2. Vadhajtások

Az interjút a Vadhajtások is szemlézte, és jó szokásuk szerint ellopták egyrészt a címet, amit a cikknek adtam, másrészt a cikk nagy részét is. (Ez azt jelenti, hogy szóról szóra, Ctrl+C + Ctrl+V kombinációval egyszerűen átmásolják a szöveget.) Ez amúgy nem meglepetés, Bede Zsolték amúgy is szeretik lopni a cikkeinket.

3. Origo

Az Origonak nem sikerült a szemle, beraktak viszont egy olyan cikket, amely szerint „Csutiról és az esti szexről beszélt Szorcsik Viki”. Köszönjük!

4. Hirado.hu

Semmi.

5. Index

A kormánypropaganda valaha volt egyik legnagyobb és talán leghatékonyabb eszköze az Index, amely általában megpróbál úgy tenni, mintha független lenne, de elég gyakran nem sikerül nekik. Most sem sikerült, délután négyig egy büdös szót nem írtak Pesty Lászlóról.

Az interjúról szóló összefoglalónk itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!