Nyilatkozatban bizonygatja egy kínai állatkert, hogy a maláj medvéik nem medvejelmezes emberek

2023. július 31. – 19:32

Nyilatkozatban bizonygatja egy kínai állatkert, hogy a maláj medvéik nem medvejelmezes emberek

Másolás

Vágólapra másolva

Sok vicces állat él a Földön, de meg merem kockáztatni, hogy egyik sem viccesebb a maláj medvéknél, amelyek a puszta létezésükkel bármikor el tudják érni, hogy percekig röhögjek. Ahogy ez a klasszikus poszt tökéletesen elmagyarázza, a maláj medvék konkrétan olyanok, mintha egy medvének öltözött ember nagyon rosszul próbálna meg belesimulni a környezetébe. Ennek a jelenségnek esett most áldozatául egy kínai állatkert is, amelynek nyilatkozatban kellett bizonygatnia, hogy a maláj medvéi valójában nem medvejelmezes emberek – írja a Guardian.

A hangcsoui állatkert vasárnap az Angela nevű maláj medvét megszemélyesítő posztban próbálta meggyőzni a látogatókat, hogy Angela tényleg egy medve. Az állat a posztban azt írta, ha az embernek el kell képzelnie egy medvét, akkor egy hatalmas, hihetetlenül erős valami jut eszébe, de nem minden medve egy veszélyes behemót. A maláj medvék kis termetűek, a legkisebb medvék a világon, tette hozzá Angela nevében valamelyik gondozója, aki nem is hazudott – a maláj medvék két lábon is legfeljebb 130 centisek, méretben egy nagyobb kutyához hasonlítanak.

Hogy minderre miért volt szükség? Hát mert az interneten elkezdett terjedni ez a videó, nézzék is meg, mielőtt továbbmennénk:

Senkit nem hibáztatunk, ha ezek után röhögve rávágja, hogy a kínaiak egyértelműen bekamuzták a maláj medvéiket – más kínai állatkerteket rendszeresen vádolnak, hogy kutyákat állítanak be farkasoknak és vadmacskáknak, meg szamarakat festenek át zebrává –, de nem, ezek az állatok tényleg úgy néznek ki két lábon állva, mint egy pocakos csávó egy három számmal nagyobb medvejelmezben. Az állatkert szóvivője hozzátette, hogy egy állami fenntartású állatkertben sosem vernék át az embereket, és egyébként is, ha valaki a 40 fokban kint állna a napon egy medvejelmezben, percek alatt elájulna. Mindenesetre a biztonság kedvéért hétfőre látogatásokat is szerveztek az újságíróknak, hogy megnézhessék a medvéket.

A maláj medvék azért is lehetnek ismerősek bárkinek, aki szokott internetezni, mert a 2010-es évek elején népszerű Confession Bear is egy malájmedvebocs. Egy időben nagyot mentek a logó nyelves maláj medvék is, érthető módon, mert a ráncos fejük és a fura szemük mellé a 25 centis nyelv már tényleg túl soknak tűnik. A nyelvük azért ekkora, mert ez segít a termeszek, a lárvák és bizonyos gyümölcsök megkaparintásában. Egyéb random tények a maláj medvékről: a bőrük azért lóg rajtuk így, mert így hatékonyabban tudnak védekezni, ha rájuk támadnak, a lábaik meg azért ilyen furák, mert rengeteget másznak fára, ott is szoktak kuckózni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!