Novák Katalin szerint a Balaton-átúszás akkora hungarikum, hogy egyetlen más Balatonban sem rendezik meg a világon

2023. július 24. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap rendezték meg az idei Balaton-átúszást a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es távon, amelynek teljesítésére a több mint 11 ezer jelentkező között idén ott volt Novák Katalin köztársasági elnök és férje is. Mindketten először regisztráltak a versenyre.

Az eseményen természetesen kint volt az M1 Híradója is, felvételeiken a készülődés pillanatai között láthatjuk is, amint a köztársasági elnök rögzíti férje, Veres István alezredes csuklóján a hivatalos karszalagot. Novák Katalin ezután az M1 kamerája elé állt, és már az legelső mondatban leszögezte:

A Balaton-átúszás, az csak itt van Magyarországon.

Ebből kiderült, hogy az államfő a Balaton átúszását minden kétséget kizáróan egy olyan eseménynek tekinti, amely a világ egyetlen más Balatonjában sem történik meg.

De hogy a román, a német vagy a ruandai Balatonban miért nem rendezik meg ezt a népszerű megméretést, arról Novák Katalin nem beszélt.

A köztársasági elnök ezután még egyértelműbben fogalmazott, és hungarikumnak nevezte a tó átúszását, amely mint mondta, „egyszerre szól a sportteljesítményről, a közösségről, az összetartozásról és a hazánkról, a magyar tengerről, a Balatonról is, és mindezt kifejezi a Balaton-átúszás. És ez egy olyan hagyományos tömeges sportrendezvény, amelyen örömmel veszünk részt a férjemmel együtt, sok másik magyar ember mellett.”

Az államfő végül teljesítette a távot, az elégetett kalóriákat pedig mi mással pótolhatta volna, mint egy igazi hungarikummal, magyar lángossal?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!