A világpolitika legújabb fenegyereke a luxemburgi kormányfő, aki koponyás géppel landolt a NATO-csúcson

2023. július 12. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

Stílszerűen, koponyás magánrepülővel érkezett kedden a vilniusi NATO-csúcstalálkozóra a luxemburgi miniszterelnök – vette észre a Blikk.

Mindenki megnyugodhat, Xavier Bettel nem ezzel a pofonegyszerű gesztussal akart hadat üzenni a nagyvilágnak: egész egyszerűen arról van szó, hogy a luxemburgi hadsereg gépeit éppen mások használták, ezért a kormányfő hivatalának bérelnie kellett, hogy Bettel el tudjon utazni a litván fővárosba.

Hogy, hogy nem, végül a miniszterelnöki stáb a dán Global Reach Aviationtől szerzett egy gépet. Azt, amit március óta az éppen turnézó Depeche Mode, minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus zenekara is használ. Ezért van a gépre ragasztva a koponya (az együttes legújabb albumának a borítója), alatta pedig a DM MM felirat, ami annyit jelent: Depeche Mode – Memento Mori (ami pedig az album és a turné címe is).

A zenekar most éppen Rómában koncertezik, ezért nem volt szükségük a gépre.

A luxemburgi kormányfő (és NATO-delegáció, köztük a külügyminiszter és a védelmi miniszter) rocksztáros landolásáról videó is készült:

A Depeche Mode egyébként két hét múlva Magyarországon is koncertezni fog – az is lehet, hogy pont ezzel a géppel érkeznek majd Budapestre. Aki lecsúszott a jegyekről, ne szomorkodjon: jövőre is jönnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!