2023 júliusában Budapesten koncertezik a Depeche Mode

2022. október 4. – 16:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Öt év után újra turnéra indul jövőre a Depeche Mode. A 42 éve alapított kultikus brit zenekar a Memento Mori című világ körüli koncertsorozat keretében 2023. július 28-án a Puskás Arénában lép fel – írja az MTI. A jövő tavasszal induló turnéról az együttes Facebookon is posztolt:

A turné az együttes új albuma, a Memento Mori tavaszi megjelenését követően indul majd, immár az idén májusban elhunyt alapító tag, Andrew Fletcher nélkül. A Depeche Mode tizenötödik stúdióalbumát a Columbia Records/Sony Music adja ki.

A Rock & Roll Hírességek Csarnokába 2020-ban beválasztott együttes koncertsorozata észak-amerikai koncertekkel kezdődik 2023 márciusában. Fellépnek többek között a New York-i Madison Square Gardenben, a chicagói United Centerben, a Los Angeles-i Kia Forumban és a torontói Scotiabank Arénában. Az európai turné pedig 2023. május 16-án kezdődik majd, koncerteznek többek között a párizsi Stade de France, a berlini Olimpiai Stadion, a milánói San Siro Stadion és a londoni Twickenham Stadionban is.

A Memento Mori a Depeche Mode 19. turnéja lesz, és több mint öt év szünet után térnek vele vissza. A zenekar legutóbbi turnéja, a 2017-2018-as Global Spirit volt, az együttes addigi leghosszabb turnéja. A csapat 130 fellépésen összesen több mint 3 millió rajongó előtt játszott Európa-szerte és Észak-Amerikában, ez volt a 2017-2018-as év egyik legnagyobb bevételt hozó turnéja.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!