A Colosseumba romantikus üzenetet véső turista azt állítja, nem tudta, hogy olyan régi az épület

2023. július 6. – 06:22

Másolás

Vágólapra másolva

Pár hete egy turista kulccsal feliratot vésett a Róma egyik jelképének számító, kétezer éves Colosseum falába, ami miatt a fél világ és az olasz kulturális miniszter is kikelt. Az Angliában élő tettes a római államügyésznek írt bocsánatkérő levelet, amelyben azt állítja, hogy nem volt tudatában annak, hogy milyen régi épületről volt szó.

Az „Ivan + Hayley 23” feliratot a falba karistoló Ivan Dimitrov Angliában él barátnőjével, és tettéért 15 ezer eurós büntetésre vagy akár egytől öt évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik. Ezeket érthetően el akarja kerülni, így egy levélben próbálta megenyhíteni az ügyészséget. Dimitrov „őszinte bocsánatot” kér az olaszoktól és az egész világtól, majd azt írta, „mélységes szégyenkezéssel ismerem be, hogy csak a sajnálatos módon történtek után tudtam meg, hogy egy antik műemlékről van szó”.

Nem ez az első eset, amikor valakit egy felirat bevésése miatt perelnek, 2015-ben két amerikai turista karistolta fel monogramját a gladiátorjátékoknak otthont adót amfiteátrumban, majd két évvel később egy orosz turista kapott 20 ezer eurós bírságot, mert egy K betűt vésett be a falba.

(via Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!