Úgy trollkodja szét a saját nyálrovatát a SZON, hogy a bögy adja a másikat

2023. június 30. – 16:41

Úgy trollkodja szét a saját nyálrovatát a SZON, hogy a bögy adja a másikat

Másolás

Vágólapra másolva

Nem újdonság, hogy a kormányközeli bulvármédia teljes erővel ontja magából a mértéktelen, nyáltól és egyéb testnedvektől csöpögő csöcskontentet. A műfaj nagyágyúja az Origo, de a nagymester mellett az utóbbi időben felbukkant egy kisebb, de annál kreatívabb szereplő is a piacon: a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei hírportál, a SZON.

A lap cifrábbnál cifrább címeire pár napja az internet szélesebb közönsége is felfigyelt, és annak rendje és módja szerint fel is háborodott, de az is lehet, hogy a SZON szerkesztőségében ettől teljesen függetlenül is felébredt a mélyalvásból a feminista lelkiismeret, és elkezdett munkálkodni a sajtómunkások fejében. Ami a SZON címlapján egészen sajátosan jelent meg: először mintha szellemeskedni próbált volna saját magával,

aztán gondolt egyet, és egész egyszerűen tökön rúgta magát.

Szerencsére az internetben az is jó, hogy mindennek marad nyoma, íme a SZON stílusfejlődése röviden:

Bögybográcsban főtt bonbonbimbó sonkádi sütibabával

Azt sajnos nem lehet tudni, hogy a SZON mellrenyáladzó-rovatát egy ember vagy egész munkacsoport viszi-e, a témában megjelenő cikkeknél ugyanis nincs feltünetve a szerző neve. Az is igaz, hogy ezeket a cikkeket nem nagy munka összeállítani: adott egy mérsékelten vagy semennyire nem híres nő, akiről levadásznak egy Facebook/Instagram-posztot, írnak hozzá nagyjából két sort, idéznek egy kommentet, ami azon csámcsog, hogy a nő jól néz ki, és ennyi.

Illetve nem: címet is adnak neki. Itt szabadulnak el igazán a kreatív energiák.

Íme néhány példa a magyar bulvársajtóban is egyedülálló látásmódot képviselő címkreálmányokból:

A bögybográcsok június 27-én jelentek meg a SZON címlapján.

Ejnye

És valamiért ki tudtak törni a SZON célközönségének buborékából, eljutottak például az Újságcikkek fenyegető aurával nevű Facebook-oldalhoz és Mérő Verához is, aki hosszú posztban elemezte a szabolcsi lap „hormontúltengéses” kontentjeit.

Hoppá. De azért… bögymérő

Talán emiatt, de az is lehet, hogy ettől teljesen függetlenül valami történt a SZON szerkesztőségében. Talán bekopogott a woke, vagy lekopogott a lelkiismeret, hogy lehet, hogy ideje lenne túllendülni a női test gátlástalan tárgyiasításán, esetleg túlszaladt a ló és most kifújja magát, ki tudja, mindenesetre az elmúlt két napra két elgondolkodtató címadás is jutott.

Június 28-án ezzel a címmel jelent meg a szokásos tartalom a lapban:

Nem szeretnénk szexuálisan túlfűtött címet adni ennek, szóval itt van két kép Dorciról

Hogy aztán másnapra teljes hátraarcot vágjon a címgyártási elvek tekintetében:

Ilyen szép volt Barbi a színpadon

– szól a június 29-i cikk címe.

Az url alapján az átmenet a teljesen elborult nyáladzás és a moderált gyönyörködés között döcögősen ment. Itt ugyanis még ez olvasható: szon.hu/helyi-bulvar-celeb/2023/06/felo-hogy-kiakadt-a-bogymero

És a bögymérőzés megy a cikkben is:

„Mint köztudott, az univerzum tágul, de ez vajon azt jelenti, hogy ezzel a molekulák, a tárgyak, a testek, ergo a női keblek is vele nőnek és tágulnak, és ha igen, ezeket a folyton változó adatokat az olyan bonyolult műszer, mint a bögymérő is figyelembe veszi vajon?” – elmélkedik a szerző.

A teljes, tudományos tényekkel és általános életigazságokkal alátámasztottérvrendszert itt olvashatja el, akit érdekel.

Kérdés, folytódik-e a SZON jellemfejlődése, vagy megtorpan. Volt már rá a példa, hogy a kormányközeli média teljes hátraarcot vágott, miután pár röpke órára progresszívként bújt elő: pár hónapja az Origo futott egy ideológiai kört Hunter Schafer transznemű színésznő mellei körül – ezt itt elemeztük ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!