Progresszívként bújt elő az Origo, hogy egy nap után visszabújjon, és magára csapja az ajtót

2023. március 14. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

Emeljük kalapunkat az Origo bátor újságírói előtt, akik megelégelve a hosszú évek kendőzetlen gyűlöletbeszédét, végre elfogadó, előítéletmentes szerkesztőségként coming outoltak.

Már ha erről van szó, és nem arról, hogy hiba csúszott a lap gondosan olajozott propagandagépezetébe.

Történt ugyanis, hogy március 13-án megjelent egy galéria az Origo címlapján „Meztelen melleit mutogatta a gyönyörű színésznő az Oscar-gálán” címmel. A képeken Hunter Schafer, az Eufória fiatal színésznője szerepel, aki a színészkedés mellett sikeres modellkarriert is a magáénak tudhat. Schafer kétségkívül gyönyörű színésznő, azt viszont gyorsan jegyezzük meg, mielőtt bárki kattintana: nem, nem voltak meztelenek a mellei az Oscar-gálán.

Hunter Schafer egyébként nem csupán gyönyörű nő, de történetesen transznemű LMBTQ-aktivista is, és mint ilyen, az Origo transznemű emberek és LMBTQ-aktivistákat fikázó retorikájának célkeresztjébe is eshetett volna.

Ritkaság az Origón: előítéletmentes cím.
Ritkaság az Origón: előítéletmentes cím.

Ahogy például beleesett az Oscaron taroló Minden, mindenhol, mindenkor egyik rendezője is, aki a köszönőbeszédében megjegyezte, hálás a szüleinek, amiért akkor is támogatták, amikor fiatal fiúként néha nőnek öltözött. De korábban az Oscaron szintén részt vevő Pedro Pascal is megkapta a magáét a laptól, amiért szivárványos zászlót posztolt az Instagramon. Arról mondjuk nem tett említést a lap, hogy Pascal nem a „pénz, szex, hírnév, nyalás, Joe Biden” miatt támogatja az LMBTQ+-mozgalmat, hanem azért, mert az egyik testvére transznemű.

Hunter Schafer szerencséjére az Origo napi csöcskontentfelelőse nem végzett háttérmunkát a lapozgató összeállításához, ezért jöhetett össze a meglepően üdítő, progresszív és előítéletmentes cikkecske.

Ezúton is gratulálunk a szerzőnek, és további előítéletmentes cikkeket kívánunk neki!

– írtuk eredetileg.

Dobpergés.

Eddig tartott a nagy progresszivitás, mire ez a cikk elkészült március 14-én, az Origo korrigálta is magát, a címlapon már „Meztelen melleit mutogatta az LMBTQ-aktivista színésznő az Oscar-gálán” címmel szerepel a galéria. Bár úgy tűnik, a csöcskontent szent és sérthetetlen, így arról továbbra sem tesz említést a lap, hogy pontosan miért is LMBTQ-aktivista a színésznő.

Az előítéletmentes első, és a korrigált második cím.
Az előítéletmentes első, és a korrigált második cím.

Nyugodj békében, „gyönyörű” jelző

– írtuk.

Puff.

Hogy aztán kettőt pislogjunk a cikk élesítése előtt, ami pont elég idő volt arra, hogy újabbat csavarjon a történeten az Origo.

A finomhangolt cím ugyanis minden bizonnyal fennakadt a lobbiérzékeny szerkesztők hálóján, ezért gyorsan egyértelműsítették, hol is áll az Origo az LMBTQ-kérdésekben. A legfrissebb (12:30-as) verzió szerint a cím úgy szól: „Nővé átoperált férfi mutogatta meztelen melleit az Oscar-gálán”.

A korrigált második, és a túlkompenzált harmadik cím.
A korrigált második, és a túlkompenzált harmadik cím.

Szerencsére az internet mágiájának köszönhetően a háromfelé hasadt propagandatudat mindhárom verziója itt állhat az utókor számára:

Reméljük, ez már tényleg a történet vége, tanulság: nincs.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!