Macskát igazolt csapatába a San Franciscó-i repülőtér

2023. június 16. – 15:06

Másolás

Vágólapra másolva

Kicsit jobban érezhetik magukat mostantól azok az utazók, akik nem nagyon szeretik otthon hagyni szőrös kedvenceiket, vagy mondjuk félnek a repüléstől, legalábbis ha a San Franciscó-i reptéren járnak, a terminál vezetése ugyanis leigazolt egy terápiás macskát is az eddigi terápiás állatai közé. A 14 éves Duke Ellington Morris az első macska, aki bekerült a reptér Wag Brigade csapatába, ami valójában egy stresszoldó állatokat tömörítő csapat, írja a USA Today.

Duke épp ráért egyébként, mert új munkája előtt éhezőként bandukolt a nagyváros utcáin. De aztán nagyot fordult az élete, állatterapeutaként kapott tanúsítványt, így most már bárkinek tud segíteni feldolgozni a stresszt a reptéren.

Duke egyébként egy elég nagy csapatba szállt most be, a 2013 óta a reptéren dolgozó Wag Brigade-ben dolgozik ugyanis sok-sok terápiás kutya, Alex, az óriásnyúl, akit még Stephen Curry, az NBA Golden State Warriors kosara is megállt megsimogatni, és LiLou, az első terápiás malac is. A Wag Brigade munkáját eddig csak a koronavírus-járvány alatt függesztették fel, de a korlátozások feloldása óta dolgoznak tovább, és természetesen Instagramon is lehet őket követni, Morrist például itt.

Korábban megpróbáltunk utánajárni, hogy vajon miért dorombolnak a macskák, cikkünkben arra jutottunk, hogy ha minden részletét nem is tudni, a legtöbben viszont azt vesszük észre, hogy akkor indulnak be a dorombolómotorok, ha a cicák boldogok – de valójában sok macska dorombol akkor is, ha szorong, ha fél, sőt még ellés vagy akár haldoklás közben is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!