Egymillió centet talált halott apjuk padlásán egy Los Angeles-i család

2023. június 11. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

Több zsáknyi régi típusú centet talált egy Los Angeles-i család, miközben halott apjuk házának padlását takarították, írja az NBC. Bár az összesen egymillió pénzérme névleges értéke csupán 10 ezer dollár (kb. 3,4 millió forint), szakértők szerint valójában lényegesen többet érhetnek, mert nagy részében nem a jelenleg forgalomban lévő amerikai váltópénzről van szó.

A család szerint a férfi akkor kezdhette felhalmozni a régi egycenteseket, amikor az Egyesült Államokban a második világháború idején átálltak rézről cink érmékre. A cikk szerint lehet köztük sokkal többet érő gyűjtői darab is, amit az is igazol, hogy 2010-ben 1,7 millió dollárért kelt el egy gyűjtői példánya, míg más, kevésbé értékes darabok is több ezer dollárt érhetnek manapság.

A szokatlan hagyatékhoz jutó család úgy véli, német bevándorló apjuk évtizedekkel ezelőtt szintén az alapanyag értéke miatt gyűjthette össze a több zsáknyi egycentest. Ugyanakkor John Reyes néhai apósa pénzeszsákjairól azt mondta, elkezdték átnézni a kollekciót, majd hamar rájöttek, hogy fogalmuk sincs, mit kell vizsgálniuk, ezért inkább kinyitottak néhány sört.

A cikk szerint a helyi bank nem fogadta a pénzeszsákokat, mivel nincs ekkora méretű trezorja, ezért az örökösök úgy döntöttek, hogy egyelőre 25 ezer dollárért hirdetik meg a pénzérméket az OfferUp nevű oldalon, szakértők ugyanakkor azt javasolták nekik, hogy ennyiért se váljanak meg az egymillió centtől.

Címlapkép: NBC News

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!