Mr. Kartondoboz úgy érezte, frappánsan kijátszotta a rendszert. Mr. Kartondoboz nagyot tévedett

2023. június 5. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

Egy villanyszerelő szaki jó ötletnek gondolta, hogy kifossza a széfet abban a siófoki étteremben, amelyben korábban dolgozott. Nem volt nehéz dolga, nem kellett az alvilágban profi mackósokat találni, hiszen amíg ott dolgozott, megtudta a páncélszekrény kódját.

Így a fővárosi férfi, aki a Siófoki Járási Ügyészség közleménye szerint a negyvenes éveiben jár, tavaly októberben „kifejezetten azért érkezett Budapestről a balatoni városba, hogy eltulajdonítsa a széfben lévő értékeket”.

Az étterem a város közepén lévő plázában van, a férfi már csak ezért is felkészülhetett arra, hogy nem lesz könnyű feltűnésmentesen bejutnia, úgy, hogy a biztonsági kamerák se készítsenek róla kompromittáló képeket. Ezért, hogy a feltűnést kerülje, a közlemény szerint – nagyon ravaszdi! – az étterem zárása után, az esti órákban ment be a plázába, ráadásul – még ravaszdibb! – a hátsó bejáraton át. És a csúcsravaszdiság csimborasszójaként, „hogy a kamerákon ne legyen felismerhető, egy nagy kartondobozzal igyekezett arcát eltakarni”.

Így sikerült:

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség
Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség

Mint a képen látható, Mr. Kartondoboz a mesteri terve kidolgozásakor egyetlen részlettel nem számolt (így buknak el a világ legmesteribb tervei is, kivéve az Ocean’s Eleven-filmekben): azzal, hogy a biztonsági kamerák nem (vagy nem csak) ott vannak, ahol ő gondolta. Így aztán miközben a jobb profilját ügyesen rejtette a méretes dobozzal, balról-szemből pompás kép készült róla. Valószínűleg a fejére húzott doboz lett volna az igazi megoldás, két lyukkal a szemnek, de hát így jár az, aki nem akarja túlzottan bebiztosítani magát.

A férfi végül az üres, zárva tartó, de mégsem annyira bezárt étterembe a nyitott tűzzáró ajtón keresztül jutott be, és több mint ötmillió forintot emelt el a széfből. Miután a kartondobozos performansza nem volt hibátlan, hamar lebukott. Ellene jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt emeltek vádat, az ügyészség a vádiratában börtönbüntetést indítványozott. A közlemény szerint a sértett kára nem térült meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!