Szentkirályi Alexandra gömbvillámkutató akart lenni, Lázár János nem ajánlja a miniszterséget

2023. május 28. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

A gyereknap valószínűleg az utolsók között van az olyan napok között, amikor az emberek a kormánnyal akarnak foglalkozni, de a magyar kormány azért a korábbi ígéretnek megfelelően 2021 után idén megint felfűzött erre egy vicces „kormányinfó pluszt”, ahol a kormánytagok gyerekek által beküldött kérdésekre válaszoltak.

Legutóbb egyebek mellett az is kiderült, hogy Orbán Viktor kapott igazgatóit is az iskolában, de idén nem tudtunk meg többet a miniszterelnök csínytevéseiről, mert ő nem szerepel a videóban.

Cserébe kiderült többek közt, hogy

  • Szentkirályi Alexandra gömbvillámkutató, meg régész akart lenni gyerekként, és utóbbi még ma is közel áll a szívéhez, és amúgy mindenki tanuljon nyelveket,
  • Lázár Jánosnak még megvan a Ladája, és amúgy láthatóan utál miniszter lenni,
  • Nagy Márton „fel fogja vetni a miniszterelnök úrnak a legközelebbi kormányon”, hogy a játékokra is vezessenek be árstopot, és amúgy elég kemény volt a neveltetése,
  • Szijjártó Pétert folyton nyomasztották otthon, ha ötösnél rosszabb jegyet vitt haza, és nem tervezte, hogy külügyminiszter lesz, de az élet szerinte utólag igazolta, hogy jó döntés volt a nemzetközi kapcsolatok szakirány,
  • Csák Jánosnak a kedvenc magyar találmánya a hologram, kedvenc magyar meséje pedig a Családi kör, ami szerinte sem mese, de majdnem olyan.

Gulyás Gergely és Varga Judit sztorijai ennyire nem voltak izgalmasak, Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter viszont egészen fantasztikus válaszokat adtak egy-egy kérdésre. Lantostól a tízéves Eszter azt kérdezte, hogy mennyire nehéz, amikor hét gyerek van a családban, ha az ő apukája szerint már négy gyerekkel sem könnyű szülőként, mire ő mosolyogva beszélt arról, hogy az a jó a nagy családban, hogy a kisebb gyerekeket rá lehet bízni a nagyokra.

Szalay-Bobrovniczky arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc magyar történelmi eseménye, elmondta, hogy az 1914 decemberében lezajlott limanovai csata, aztán a részt vevő huszárezredeket név szerint felsorolva húsz másodpercig beszélt a megnyert csatáról és annak stratégiai jelentőségéről. Anélkül, hogy egy szóval is megemlítette volna, hogy az osztrák–magyar haderő részeként a Krakkó irányába áttörni készülő orosz csapatokat akasztották meg a magyar honvédek. A honvédelmi miniszter amúgy korábban azt is elmondta, hogy a kedvenc katonai eszköze a kanálgép.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!