Hogy a fenébe lehet ekkora emberfejárnyékot vetíteni egy 3400 méteres hegy oldalára?

2023. május 12. – 22:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Redditen momentán leginkább pörgő poszt egy hegyoldal fotója. Egy havas hegyoldalé. Egy havas hegyoldalé, amire egy hatalmas emberfej vetül árnyékként.

Nem ragozom tovább, erről van szó:

Forrás: Reddit
Forrás: Reddit

A kép Montana államban készült, ami az ország egyik legészakibb állama, északon Kanadával határos. És amely államban van egy Twin Peaks (de nem az ikonikus sorozat fiktív kisvárosa, amelyet Washington államba álmodott meg David Lynch).

Továbbá a Big Sky nevű, önkormányzattal nem is, csak mintegy kétezer-háromszáz lakossal rendelkező apró település (hogy az apró szót máris keretbe helyezzük: Magyarország tíznél több olyan városi rangú hely van, aminek a népessége nem éri el Big Sky-ét). A település határában van a Lone Mountain vagy más nevén Lone Peak, ez a hegy, itt a fenti képen, amelynek a legmagasabb pontja 3404 méterrel van a tengerszint felett.

És amelyen a minap egy hatalmas emberfejet ábrázoló árnyék jelent meg. A fotó, mint írtam, felrobbantotta a Redditet, több mint 5500 upvote-ja van (ez a like-nak felel meg) a NatureIsFuckingLit subredditen. Nem csoda, tényleg impresszív a kép.

Ezek után tegyük is fel a címben szereplő kérdést: hogy az ördögbe tudtak egy ekkora emberfejet odavetíteni, sőt, odaárnyékolni? Mert ilyen technológia a fejlett világban se, talán csak Angliában.

Nos, a rövid válasz: sehogy.

A hosszú válasz, mint a reddites posztban is olvasható: ez egy természetes árnyék, a hegyoldal és a rajta lévő hóréteg sajátos formája alkotta árnyék, ami valóban pont úgy néz ki, mint egy emberfej. A nature tényleg fucking lit, nemde?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!